avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Buna seara !
Se poate dispune la o dezbatere succesoarala intabularea unui imobil sau parcela de ex. de la strabunic lpe numele bunicului, cand amandoi sunt decedati ?
Va multumesc cu respect !
in primul rand, la dezbaterea scucesorala nu se dispune intabularea unui drept de proprietate..
in al doilea rand, mortii nu au proprietati deci nu se poate intabula nimic pe numele lor dupa decesul acestora
avocatPetre a scris:

in al doilea rand, mortii nu au proprietati deci nu se poate intabula nimic pe numele lor dupa decesul acestora

Mortii nu au proprietati dar au detinut proprietati care, ulterior s-au constituit in masa succesorala.
In momentul in care succesorii doresc intabularea unui teren, de exemplu, si este prima intabulare, in cartea funciara va figura defunctul, ulterior inscriere in CF in baza titlului de proprietate si a certificatului de mostenitor, cu sau fara partaj, succesorii/succesorul, după caz.
Daca este cazul, in situatia expusa de mine, ceea ce a solicitat mathzol nu este chiar un nonsens ci poate doar o formulare defectuoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare titlu proprietate /in ce judet se face dezmembrarea? gabriela_ruta@yahoo.com gabriela_ruta@yahoo.com Dezmembrare titlu proprietate In ce judet se face dezmembrarea titlului de proprietate la notar? Doar in Jud. unde sunt terenurile sau se poate oriunde? ... (vezi toată discuția)
Privitor la intabulare de teren ... alexandru77 alexandru77 Buna ziua, As dori sa stiu cum pot sa aflu ce pamanturi detinea strabunicul (sau macar bunicul) meu? Ideea este: eu am cateva titluri de proprietate, dar stiu ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesiune werner werner am si eu o intrebare.... sora bunicii mele a decedat in decembrie si nu are copii.. mai suntem din partea lor, in familie, eu si o matusa care are doi copii ... (vezi toată discuția)