avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare titlu proprietate /In ce judet se face ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare titlu proprietate /In ce judet se face dezmembrarea?

Dezmembrare titlu proprietate

In ce judet se face dezmembrarea titlului de proprietate la notar? Doar in Jud. unde sunt terenurile sau se poate oriunde? Este nevoie de extras de CF inclusiv pt terenurile de acasa si langa casa?
Cel mai recent răspuns: gabriela_ruta@yahoo.com , utilizator 20:37, 25 Decembrie 2024
Titlul de proprietate nu se dezmembrează. Trebuie mai întâi să-l intabulați
Am vorbit acum cu un notar din Olt unde a avut bunicul (dupa care am face dezmembrarea titlului) ultimul domiciliu si mi-a zis ca prima data trebuie succesiune facuta, apoi mergem cu cerere la un birou cadastral .Voi suna acolo sa-i intreb mai precis. De ce ziceti ca nu se dezmembreaza?
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezbaterea moștenirii este de competenta oricărui birou notarial, din circumscripția Tribunalului unde defunctul a avut ultimul domiciliu.
Ulterior, dezmembrările, alipirile, înstrăinarile sau ce doriți dvs sa faceți, pot fi încheiate oriunde în România.
Și da, trebuie sa aveți documentații cadastrale și intabulare.
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2024
raluk0207, utilizator
Multumesc, am vorbit adineauri si cu un cadastrist din jud Olt (ultimul domiciliu al defunctului), n-am stiut ca se poate face oriunde.
Daca am doar titlu de proprietate pe cel al fiului dar nu al tatalui(strabunul meu) dupa care s-au mostenit parcele (s-au scris gresit niste suprafete pe titlul fiului, trebuiau scrise ca jumatate,ca strabunul a avut doi fii ), si nu am nici o informatie despre nr. celui vechi,cum pot face sa-l gasesc?exista vreo arhiva separata (in jud Olt)?

Alte discuții în legătură

Identificare in arhiva judeteana - titlu de proprietate gabriela_ruta@yahoo.com gabriela_ruta@yahoo.com Pentru identificare in arhiva judeteana a unui titlu de proprietate din ~1934 este suficient nr ROL al defunctului? Sau sa astept sa verifice Primaria comunala ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am un teren de 1000mp (20 * 50). Am facut dezmembrarea la el in 2 parti egale de cate 10 * 50, in speranta ca voi vinde o jumatate. Am luat de la ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare a succesiunii friday_325 friday_325 Buna ziua, tatal meu, decedat in septembrie 2018, avand ultimul domiciliu intr-un oras resedinta de judet, detine terenuri intr-un sat din judet. Doresc sa ... (vezi toată discuția)