avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Privitor la intabulare de teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Privitor la intabulare de teren ...

Buna ziua,
As dori sa stiu cum pot sa aflu ce pamanturi detinea strabunicul (sau macar bunicul) meu? Ideea este: eu am cateva titluri de proprietate, dar stiu ca lipseste si titlul de proprietate de la o padure de cca 2ha. Unchiul meu are titlurile in original si NU vrea sa le arate. Nu doreste sa faca nici intabularea lor, doreste sa le preia prin uzucapiune.
Ideea este ca nu stiu de unde sa incep pentru a putea sa-mi trec terenurile pe numele meu, adica sa fac Intabularea si Cartea Funciara.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 15:50, 10 Ianuarie 2011
Verificati registrul agricol al primariei de la domiciliul bunicului sau strabunicului pentru a vedea cu ce terenuri figurau acestia si daca au fost eliberate titluri de prorpietate pentru acestea.
Verificati daca terenurile respective au fost inscrise in Cartea Funciara
Verificati la Camera Notarilor daca s-a deschis succesiunea bunicului sau strabunicului, si daca da, cine sunt mostenitorii si ce bunuri au intrat in masa succesorala.
la primarie si la biroul de carte funciara trebuie sa va interesati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare proprietati serban73 serban73 Strabunicul a avut 3 copii (bunicul si 2 frati) si un teren pe care la impartit in trei . Cei trei copii si-au facut casa pe pamanturi aflate unul langa ... (vezi toată discuția)
Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate paula21 paula21 buna ziua ,ma numesc paula si as dori sa ma sfatuiti si pe mine intr-o problema,mama mea a scos ieri de la primaria comunei vidra un act de proprietate a ... (vezi toată discuția)