avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Delimitare proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Delimitare proprietati

Strabunicul a avut 3 copii (bunicul si 2 frati) si un teren pe care la impartit in trei .
Cei trei copii si-au facut casa pe pamanturi aflate unul langa altul.
O latura a casei bunicului(partea din spate) se afla la granita celor doua proprietati astfel incat daca se impune o reparatie la casa in partea din spate trebuie sa cerem acordul vecinului. Partea proasta este ca vecinul nu ne permite acest lucru, ba chiar a amenintat ca ne omoara daca ne prinde in curtea lui.
Dupa strabunicul cu exista taxa de suucesiune facuta.
Am cerut celor de la primarie(comisiei fondului funciar) sa faca masuratorile de delimitare a proprietatii dar acestia au zis ca nu este treaba lor, sa-l dam pe vecinul in judecata si sa chemam un expert.
Spuneti-mi va rog de unde trebuie sa incep in rezolvarea acestei probleme.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Biciusca , Notar 14:53, 1 Februarie 2011
trebuie sa incepeti de la Primarie, unde aflati daca terenurile cu pricina au facut sau nu obiectul Legilor Proprietatii:
1. Daca nu au facut obiectul acestor legi (adica nu s-a emis titluri de proprietate) va adresati OCPI pentru un extras de CF si apoi la un avocat.
2. Daca s-au emis titluri de proprietate conform lg 18 , etc. mai cereti inca odata celor de la Primarie sa vina la teren (o cerere scrisa) si daca nu primiti raspuns dupa 30 de zile va adresati unui avocat.

Inrebari:
1. Cum s-a efectuat impartirea? In timpul vietii bunicului? Verbal?!
2. Exista titlu de proprietate pentru teren?
3. Daca exista titlu, cine este titular?
4. Mai exact, ce acte de proprietate exista pentru teren?
Nu aveti de ce sa cereti un extras de Carte Funciara pentru ca asta ar insemna ca aveti intabularea facuta. Ori, atat timp cat nu s-a facut succesiunea nu aveti cum sa aveti intabulare.
Primaria nu are nicio treaba cu masuratorile. Acestea se fac de catre un expert, in cadrul unui eventual proces sau cu ocazia intabularii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privitor la intabulare de teren ... alexandru77 alexandru77 Buna ziua, As dori sa stiu cum pot sa aflu ce pamanturi detinea strabunicul (sau macar bunicul) meu? Ideea este: eu am cateva titluri de proprietate, dar stiu ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului mia26maria mia26maria Ca sa obtin intabularea unui teren de 5 ari detinut de 20 de ani de familie, as putea cere ordinul prefectului in locul uzucapiunii ? Mentionez ca platim ... (vezi toată discuția)
Primaria unei comune realizeaza fals in acte oana zamfir oana zamfir Buna seara,strabunicul meu care a decedat in 1999 a lasat in urma 4 frati dintre care unul a decedat .fratii ramasi in viata se inteleg si sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)