avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate neghina

Activitate neghina

si as mai avea o intrebare , ei ca sa imi ceara sa lucrez in alt oras , nu ar trebui sa sa imi faca o oferta pe care eu sa o accept sau sa o refuz....? sau pot sa vina peste noapte si sa spuna , de maine lucrezi in bacau ...
Buna ziua , in prezent lucrez la un cazino , in urma unei greseli din partea mea , firma a returnat niste bani unui client , bani care imi vor fi mie opriti mie din salariu , banuiesc ca acest lucru este unul abuziv , dar nu asta ma deranjeaza . Mi s-a spus ca nu pot fi sanctionat in niciun fel , sa stau linistit , ca nu se pune problema sa fiu dat afara , pentru ca sunt protejat de regulamentul intern , de contract si etc . Mentionez ca contractul de munca este pe perioada nederminata . Dupa ce am primit aceste asigurari ca nu este nicio problema am primit o veste "bomba" ca se discuta sa fiu mutat in alt oras . Din cate am dedus eu aceasta decizie ar fi pentru a ma forta sa imi dau demisia , vreau sa stiu daca este o metoda ceva prin care as putea refuza acest transfer ... pt ca de dat afara nu ar avea motive sa ma dea si nici nu am degand sa le dau ....
Buna ziua ,
Sunt asociat la un SRL cu 10% si la altul cu 15%. AGA a aprobat bilantul pe 2009 pentru ambele SRL-uri precum si retragerea mea din acestea , in unaminitate . Mentionez ca in aceeasi situatie mai este un alt asociat cu acleasi procente . Dupa retragerea noastra fiecare SRL ramane cu cate alti 2 asociati din care unul este si administrator , acelasi la ambele SRL-uri , avand 70%. Directorul economic este sotia administratorului la ambele SRL-uri . Si administratorul si directorul economic imi propun urmatoarea procedura : 1) Act la notar de retragere prin cesionarea partilor mele sociale in favoarea altui asociat ; 2) Depunerea actelor la ORC si dupa avizarea si inregistrarea la ORC sa fiu despagubit cu 10% respectiv 15% din capitalul total conform bilanturilor pe 2009 al celor doua SRL-uri. Directorul economic motiveaza ca plata drepturilor cuvenite pentru partile mele sociale nu se poate face decat dupa iesirea actelor de la ORC , pentru ca nu ii da voie banca unde SRL-ul are deschis contul sa faca plata inainte . Eu nu cred asa ceva , cred ca acest comportament ascunde altceva ; Risc ca dupa semnatura de retragere sa nu-mi mai primesc banii sau nu pe toti.
Intrebari :
1) Pot primii banii (drepturile cuvenite pentru partile mele sociale) in fata notarului , la semnatura ? Asa mi se pare corect .
2) Momentul retragerii mele este conditionat de momentul retragerii celuilalt asociat , care a facut si el cerere de retragere ca si mine? dar e cam nehotarat , cred ca asteapta sa ma retrag eu primul .
3) Este corecta formularea propusa de administrator "retragerea din SRL prin cesionarea partilor sociale detinute catre un alt asociat" ? Consider ca este diferenta intre retragere si cesionare .
4) Drepturile cuvenite pentru partile sociale detinute se calculeaza la data retragerii sau conform bilantului la 31-12-2009 ?
5) Sub ce forma (dividende,despagubire,vanzare-cumparare parti sociale , etc.) se face plata catre mine din contul societatii?Mentionez ca pe 2009 societatea a inregistrat pierderi .
Va multumesc anticipat !