in ce priveste procedura de citare instanta se sesizeaza daca nu este legal indeplinita. la primul termen puteati cere o amanare in vederea angajarii unui aparator. Probele cu martori trebuiau cerute pe fond dar pt motive temeinice vi le pot aproba si in recurs. Nu exista un model de recurs, acesta depinde de la caz la caz. informativ il dau pe acesta:
Către,
Judecatoria_________________
Secţia comerciala, dosar nr. ______
Subsemnata, _______________ domiciliata în_______________, jud. _____, legitimate cu CI ____________________ formulez şi depun, în termenul legal, prezentul
RECURS CIVIL
în dosarul civil nr.________________pe care vă rog să-l înaintaţi, împreună cu dosarul cauzei tribunalului_____(sau instantei superioare in grad), spre temeinică şi legală soluţionare şi unde solicit, în temeiul art. 304 pct. 7,8 şi 9 din Codul de Procedură Civilă:
-să modificaţi în întregime sentinţa civilă nr. _________ dată în dosarul nr.____________, pentru_________, în sensul _______ acţiunii civile formulată de ________ împotriva pârâtei ________________, având în vedere următoarele:
MOTIVE
prin sentinţa civilă nr. ______ judecatoria_____ a admis sau respins?? acţiunea formulată de_______ obligând ………
Susţin că prima instanţă în mod eronat a admis sau respins acţiunea civilă formulată de _________deoarece ……………………………………...
Depun prezentul recurs în două exemplare.
semnatura
din cate stiu eu nu iti primeste la ITM doua contracte cu timp normal de lucru de 8 ore. Poti lasa unul din ele pe timp partial cu salariul pe care il doresti, asta daca te tine cureaua pentru taxe. Oricum la calculul maternitatii se ia veniturile impozabile din ultimile 12 luni.
pentru un mini profit in alimentatie trebuie sa ti cont de mai multi factori:
-concurenta
-vadul comercial
-adausul comercial
-cheltuieli ocazionate de infiintare, chirie, utilitati, salariu, taxe
-de la ce furnizori iti procuri produsele si calitatea acestora raportata la pret
- termenul de plata(si implicit de respiro) catre acesti furnizori
in rest eu spun sa incercati la inceput cu produse mai putine si pe care le credeti vandabile. din cate stiu eu foarte putine magazine alimentare au intrat in faliment!
succesuri!
sa ti cont de art.Art. 101 C. pr.civ.
Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul.
Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala, sau cand serviciul este suspendat, se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.
sunt in procedura generala a insolventei si am intentat o actiune comerciala in instanta fara aprobarea administratorului judiciar, dar care a fost scutita de taxa de timbru. actiunea a fost respinsa iar intrebarea e daca pot cere in recurs casarea cu rejudecare motivat de faptul ca administratorul judiciar nu a fost citat:(