avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate dancraciun

Activitate dancraciun

Buna ziua! Nu urmaresc neaparat un raspuns gratuit. As dori sa intru in legatura si cu un consultant contra cost care are cunostinte in acest domeniu. Astept cu interes recomandarile Dvs. Va multumesc!
Buna ziua,

Am urmatoare nelamurire. Am posibilitatea obtinerii unui contract intre mine ca PFA si o firma din Romania. Aceasta firma din Romania are un contract cu o alta companie din Germania, pentru care va presta niste servicii. Eu ca PFA as putea face contract de prestari servicii cu firma din Romania si sa activez efectiv in Germania? Contractul ar fi de 1 an. Mentionez ca nu voi fi angajat al firmei ci relatia noastra va fi PFA-SRL. Pentru acest lucru trebuie sa mut rezidenta fiscala a PFA-ului in Germania? Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Cumparare auto inca in leasing
Buna seara,

Inca nu am rezolvat cu problema cu leasing-ul. Maine ar trebui sa merg cu vanzatorul sa achitam factura proforma. Aceasta garantie nu se poate rezolva cu un contract de vanzare-cumparare pe care sa-l facem anterior platii facturii, iar in momentul in care am achitat factura sa intre in vigoare contractul, din moment ce el este proprietar?
dupa achitarea facturii, chiar daca masina nu este inscrisa pe numele utilizatorului acesta, juridic, este proprietar?
Buna ziua,

va multumesc pentru raspuns si eu m-am gandit la acest lucru, insa nu stiu cum sa fac. Ma gandesc ca ar trebui incheiat contractul in ziua achitarii facturii proforme. Altfel, utilizatorul de acum al automob. ar garanta cu un produs care nu ii apartine si juridic nu stiu daca poate fi un contract valid. Nu stiu inca sunt nedumerit. Utilizatorul este deschis la orice act insa as vrea sa fiu sigur.
Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un autovehicul de la o persoana care la randul ei a luat masina in leasing. Totalul de plata ramas pentru masina cu tot cu tva este de 4300 euro. Persoana respectiva nu are banii sa achite anticipat leasing-ul si apoi sa-mi vanda masina si ne-am inteles ca sa mergem impreuna sa platesc factura proforma pe care i-o va emite leasingul pentru plata anticipata. Problema este ca dupa ce soldul ajunge la 0 firma de leasing va face transferul de proprietate catre titularul de contract ( adica persoana care imi vinde masina ). Aici intervine problema, deoarece eu platesc dar nu sunt proprietar. Cum pot sa ma asigur sau ce acte trebuie sa inchei pentru a nu pierde banii. Proprietarul poate sa zica : "multumesc, mi-ai achitat masina, pa si la revedere".