Am urmatoare nelamurire. Am posibilitatea obtinerii unui contract intre mine ca PFA si o firma din Romania. Aceasta firma din Romania are un contract cu o alta companie din Germania, pentru care va presta niste servicii. Eu ca PFA as putea face contract de prestari servicii cu firma din Romania si sa activez efectiv in Germania? Contractul ar fi de 1 an. Mentionez ca nu voi fi angajat al firmei ci relatia noastra va fi PFA-SRL. Pentru acest lucru trebuie sa mut rezidenta fiscala a PFA-ului in Germania? Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Nu urmaresc neaparat un raspuns gratuit. As dori sa intru in legatura si cu un consultant contra cost care are cunostinte in acest domeniu. Astept cu interes recomandarile Dvs. Va multumesc!
Dreptul muncii german are notiunea de "fals independent" (fals intreprinzator). In privinta asta nu conteaza in ce tara sunteti inregistrat drept PFA, ci doar sa nu poata fi considerata relatie de munca (angajator-angajat).
Daca va declarati PFA si aveti o relatie de munca, inseamna ca ati conspirat sa fentati fiscul.