avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate simplex

Activitate simplex

Nu am cunostinte de drept dar subiectul copyright chiar ma intereseaza. Daca Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe mai este in vigoare (si cred ca da), ea zice asa:
Art. 139^6
[...](5) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda promovarea de marfuri-pirat prin orice mijloc si in orice mod, inclusiv prin utilizarea anunturilor publice ori a mijloacelor electronice de comunicare sau prin expunerea ori prezentarea catre public a listelor sau a cataloagelor de produse.
[ link extern ]
mai bine nu
Răspuns la discuția Protectie consumator on line
Multe lucruri interesante se gasesc pe site-ul avocatnet :)
www.avocatnet.ro/content/art...
Plus
[ link extern ]
Update
[ link extern ]
Servicii de comunicaţii electronice - conceptul de „comunicaţii electronice" înglobează toate sistemele de transmisie şi echipamentele de comutare sau rutare, precum şi orice alte resurse, care permit transportul semnalelor prin fir, radio, fibră optică sau orice alte mijloace electromagnetice. Această definiţie acoperă reţelele fixe (cu comutare de circuite sau de pachete, inclusiv Internet) şi reţelele mobile terestre, reţelele de comunicaţii prin satelit, reţelele utilizate pentru transmiterea comunicaţiei audiovizuale şi reţelele de cablu TV. Scop specific entităţilor furnizoare de servicii de comunicaţii electronice (telefonie, radiocomunicaţii, internet, televiziune prin cablu) şi celor care oferă servicii prin intermediul internetului (comerţ on-line, concursuri on-line).
Răspuns la discuția Protectie consumator on line
In primul rand vreau sa precizez ca nu am legatura cu dreptul, deci nu ma exprim dpdv legal, ci doar prin prisma unui consumator care isi face unele cumparaturi online. Am fost destul de intrigat de mesajul d-voastra incat sa ma uit si eu de curiozitate pe site-ul lor.
1. Nu au adresa de contact, adresa fizica nu email - nu va incurcati daca nu aveti de unde sa-i luati
2. La creearea contului cer prea multe date, incep cu adresa de mail si o parola, dar la pasul 2 deja sunt obraznici si cer seria si nr de buletin, CNP (au si validator de CNP, asa ca e mai greu sa-i pacaliti, dar nu imposibil) - prea suspect doar pentru a crea un cont pe un site de comert online
3. Poti face comanda fara sa treci adresa de livrare, ci doar orasul - asta e SF :))
4. "Anularea unei comenzi se poate face în scris, prin email sau fax, în maxim 24 ore de la trimiterea comenzii." - mie personal nu mi se pare normal
5. In conditiile in care contul la ei nu se valideaza prin intermediul adresei de email (sa primesti un email cu un link de activare a contului) si emailul se poate schimba in orice alt email, fara o verificare, plus cele de mai sus si altele, nu sunt convins ca securitatea datelor d-vostra e asigurata - si sunt date delicate
6. Autentificarea (log-area) mai ales pe un site de comert online trebuie facuta prin intermediul unei pagini securizate (https nu simplu http)

Concluzie:
- site-ul de comert online sa contina o adresa fizica a sediului lor
- in afara de o adresa de mail si o parola, cel mult si un nr de telefon, nu e nevoie de mai mult ca sa creati un cont pe orice site de comert online

Imi pare rau ca ati avut o astfel de experienta, sper sa va ajute ce am postat.
Andrei
Răspuns la discuția Live streaming
Multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca nu are importanta daca se pastreaza datele (camere de securitate) sau nu (transmisie live fara inregistrare).
Nu stiu unde se incadreaza dpdv legal, si nu stiu diferenta intre un avocat/consultant, dar imi trebuie cineva care activeaza in domeniu si care cunoaste legile specifice acestui domeniu, deci nu IT ci Drept. As vrea sa aflu cum se poate face asa ceva astfel incat toata lumea sa fie acoperita si multumita, sa nu se trezeasca nimeni cu vreun proces pe cap.
Discuție Live streaming
Studiu de caz:
- presupunem ca am un bar
- vreau sa montez o camera IP care sa transmita live pe internet o vedere de ansamblu din interiorul barului, pentru ca oricine sa vada cum arata, cat e de aglomerat, scopul e reclama
- nu se va inregistra nimic
- va functiona atata timp cat e deschis barul
- va putea fi accesata de oricine de pe teritoriul Romaniei
- deoarece nu voi avea o conexiune de net care sa permita conectarea prea multor utilizatori simultan, camera va transmite catre o tertza parte, persoana juridica, care va face retransmisia prin intermediul site-ului lor

Intrebari:
- imi permite legea din Romania sa fac asa ceva?
- in ce conditii?
- cine are voie sa monteze o astfel de camera?
- ce riscuri are proprietarul barului?
- ce riscuri are firma care face retransmisia?
- cine ofera consultanta pe acest domeniu, evident contracost

Exemple:
[ link extern ]
[ link extern ] /
[ link extern ] /
[ link extern ]

Multumesc anticipat