Buna ziua,
Imi puteti spune care este legislatia in vigoare cu privire la achizitionarea de proprietati de catre cetatenii UE dupa expirarea perioadei de tranzitie de 5 ani prevazuta in Tratatul de aderare, la 1/01/2012?
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
E vorba de un studiu/raport care sa reprezinta prin date statistice situata actuala a dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole a altor cetateni dacat cei romani; tranzactii real estate..si nationalitatea partilor
Asta de exemplu in vedere reprezentarii concrete a evolutiei in acest domeniu si bineinteles ca trebuie sa se aiba in vedere restrictiile aplicate de Romania la achizitionarea dreptului de proprietate asupra acestor terenuri de catre cetatenii straini...
De aceea ma intrebam daca la nivel national e vreun Minister care se ocupa si de asta? Cadastru national?!
Sau daca vrei pur si simplu sa ai date in legatura cu asta ce trebuie sa faci?
Si restrictia de 7 ani...ma refer doar la terenurile agricole.
Cetatean al unui stat membru sau nu/apatrid/ persoana juridica ...evidenta lor nu o detine nimeni la nivel central?#-o
Chiar nici un Minister nu se ocupa de subietul asta?
Buna ziua,
Imi puteti spune va rog, unde sunt inregistrate tranzactiile cu terenuri agricole catre cetatenii straini?
Cine se tine evidenta acestor tranzactii in Romania? Exista vreo institutie a statului care detine vreo statistica pe acest subiect?
Stiu ca inca sunt restrictii in acest domeniu. Care este situatia actuala si ce baza juridica o reglementeaza?