Va multumesc foarte frumos pentru raspunsurile prompte!
Cu deosebit respect!
Barta A
Va multumesc pentru raspunsuri! Inteleg ca nu se poate stabili decat in limita prevazuta in codul muncii. Dar pentru o paguba cu valoare foarte mare pot sa ma adresez instantei? Vorbesc despre o valoare care nu poate fi acoperita prin aplicarea dispozitiilor art 248 si 254 din codul muncii. Concret, daca proiectantul nu executa la timp proiectul utilajului se intarzie fabricatia, se intarzie livrarea, depasirea termenului de livrare si punere in functiune atrage penalitati sau chiar rezilierea contractului cu beneficiarul. La fel se intampla si in cazul muncitorilor daca intarzie fabricarea utilajului.
Cu deosebit respect!
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot sa fac o anexa sau act aditional la CIM cu privire la raspunderea financiara a angajatului daca nu respecta tremenul de executare a unui proiect. Ma refer la alte sanctiuni decat cele prevazute de codul muncii, diminuare salar cu 10% pt 3 luni, fiind vorba de sume mari?
Cu deosebit respect,
Barta A
Buna ziua,
am facut o mare gresala, am inregistrat in contabilitate o factura care nu este emisa pe numele societatii (este emisa pe numele altei societati). Problema este ca am inchis luna si am depus declaratiile. Va rog sa-mi spuneti cum pot sa corectez aceasta gresala? Fac o inregistrare cu minus in luna in curs?
Luna trecuta nu am avut TVA de plata. Va rog sa ma ajutati, am cautat pe net cazuri similare dar nu am gasit.
cu deosebit respect!
Buna ziua, am o proprietate care este imprejmuita cu gard viu din pomi fructiferi si diversi alti copaci. Intre copaci sunt tufisuri, anual in cursul primaverii obisnuiam sa curat gardul, taiam ramurile care cresteau dincolo de gard inspre vecin si regularizam inaltimea tufisurilor. Nu locuiesc acolo in permanenta pentru ca am locul de munca in alta localitate dar fiecare sfarsit de saptamana mi-l petrec acolo intretinand proprietatea. Anul acesta din cauza vremii nefavorabile (ploi) nu am reusit sa tund gardul la inceputul primaverii. Din aceasta cauza vecinul meu a taiat cu ferastraul cu lant toti copacii din gard (copacii, gardul viu este proprietatea mea). Cand l-am intrebat de ce a facut asta mi-a motivat prin faptul ca umbrea proprietatea lui. Copacii care erau in zona vecina defrisata de vecin sunt artari. Artarul este un arbore care creste in inaltime si nu formeaza corana mare. Zona de teren pe care se presupune ca este umbrita este la vest de proprietatea mea si dimineata de pe la ora 9 este insorita pana la apusul soarelui. Deci umbrirea proprietatii vecinului ar fi de la rasaritul soarelui pana pe la ora 9, circa doua ore. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa fac ceva in privinta violarii proprietatii sau distrugerii cu buna stiinta a proprietatii private. Sa fac plangere la politie sau sa depun o plangere in justitie? Va rog sa-mi spuneti care ar fi calea potrivita in aceasta situatie, vreau ca demersul meu de acum sa-l impiedice pe viitor sa mai dispuna dupa bunul plac de bunurile aflate pe proprietatea mea.
Multumesc!
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt!
scuze pentru exprimarea gresita, este vorba de pensie de intretinere pentru copil major aflat in continuarea studiilor. Mai precizez ca parintele are 38 de ani si a devenit student la zi cu frecventa.
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca un parinte (care este obligat la plata alocatiei pentru copil major pana la finalizarea studiilor sau implinirea varstei de 26 ani) care este student la zi cu frecventa la buget poate fi obligat la plata alocatiei pentru copil?
Va multumesc!
Multumesc pentru ajutor!
cu respect!
Buna ziua,
din raspunsul dumneavoastras inteleg ca nu pot sa cer doar eu intabularea parcelei care i-mi revine, respectand pasii de mai sus, intabulare strabunic, bunic, partinti si eu. Trebuie sa fie toti mostenitorii prezenti.
Este singura cale?
Multumesc!