avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Factura apartinand altei societati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Factura apartinand altei societati

Buna ziua,
am facut o mare gresala, am inregistrat in contabilitate o factura care nu este emisa pe numele societatii (este emisa pe numele altei societati). Problema este ca am inchis luna si am depus declaratiile. Va rog sa-mi spuneti cum pot sa corectez aceasta gresala? Fac o inregistrare cu minus in luna in curs?
Luna trecuta nu am avut TVA de plata. Va rog sa ma ajutati, am cautat pe net cazuri similare dar nu am gasit.
cu deosebit respect!
Cel mai recent răspuns: Themis7 , utilizator 14:35, 28 Mai 2016
Corectia se face in luna in care ati inregistrat acea factura in mod eronat , depuneti rectificativa la declaratia "394", depuneti la Anaf cerere de corectare erori materiale in ceea ce priveste decontul "300" pentru acea perioada(decont lunar/trimestrial).Nu ati mentionat ce reprezinta acea factura- achizitie de mijloace fixe, servicii,etc, dar daca societatea este platitoare de impozit pe profit si factura reprezinta o cheltuiala, depuneti si rectificativa la declaratia "100" cu ajutorul declaratiei "710".Succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2016
Themis7, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura introdus pe alt furnizor Gyongyos Gyongyos Buna ziua! in anul trecut au fost introduse gresit facturile Mol Ungaria timp de 4 luni.aceste facturi se platesc la Mol Romania,si au fost inregistrate pe ... (vezi toată discuția)
Acte gãsite dupã depunerea declarațiilor Qimer Qimer Mi-au fost predate azi mai multe facturi din luna septembrie, dar între timp am depus declaratiile 300 și 100 (cu depunere trimestrială). Care ar fi ... (vezi toată discuția)
Decl.390 cristinabojescul cristinabojescul In luna septembrie am inregistrat eronat o factura proforma in decl.390.Am stornat factura si voi face rectificativa la 390 si regularizare in decontul de tva ... (vezi toată discuția)