avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Activitate mariorica

Activitate mariorica

Buna ziua,
As dorii sa va adresez si eu o intrebare:
Am fost salariata la [EDITAT], in 2007 am fost data acsa prin ordonanta si toti fostii angajati, am dat in judecata [EDITAT] pentru neacordarea primelor de paste si carciun pe anii 2004-2007.Am castigat procesul, ni sa dat suma de bani cuvenita, dar hotararea judecatoreasca nu a fost definitiva si irevocabila. In martie 2010 [EDITAT] depune o cerere prin care spune ca onorariul de avocat a fost stabilit intr-un cuantum excesiv de mare fata de activitatea efectiv prestata in doasrele de executare de catre avocatul creditorilor, faptul ca executorul judecatoresc avea obligatia legala de a verifica temeinicia si veridicitatea tuturor acestor cheltuieli.Un al doilea motiv de nelegalitate al mprocesului verbal privind cheltuielile de executare sililita consta in onorariul excesiv de mare al executorului judecatoresc.Din adresa de infiintare a propririi suma executata silit a fost de 13787,29 lei care include debitul actualizat conform sentintei indicate anterior si cheltuielile de executare , aceasta fiind suma de restituit. Eu am luat in urma castigarii procesului suma de 9000 lei.Pentru aceste considerente , instanta va admite contestatia la executare, astfel cum a fost precizata , va anula executarea silita efectuata in dosarele de executare de executare si toate actele de executare din respectivul dosar, va dispune intoarerea executarii silite siii va obliga pe intimati la mplata sumei de 13787,29 lei catre contestatoare, daca aceste sume au8 fost deja executate. In baza art. 274 cod proc. civila , va obliga intimatii la plata sumei de 204.6 lei cheltuieli de judecata catre contestatoare.
Pentru aceste motive in numele legii hotaraste:
Admite actiune precizata privind pe contestatoarea [EDITAT], cu sediul..... si pe intimatele >>>>>>.
Anuleaza executarea silita si toate actele de executare efectuate in dosarele de executare
Dispune intoarcerea executarii silite
Obliga intimatele la plata sumei de 204.5 lei fiecare, cheltuieli de judecata
Cu recurs in 15 zile de la comunicare
Pronuntata in sedinta publica azi 20.04.2010
Ce trebuie sa facem noi in acest caz?
Astept raspunsul dumneavoastra
Buna ziua,
Am avut permisul retinut pe 3 luni si amenda de 540 ron pe motiv ca nu am acordat prioritate la trecere la nivel cu calea ferata, nu am semnat procesu verbal deoarece lumina rosie si semnalul acustic au pornit in timp ce eu eram angajat in trecere. Am facut contestatie la Judecatorie , am castigat procesul, Politia a facut recurs , am depus intampinare si ei au facut din nou recurs deoarece Tribunalul mi-a anulat si amenda si perioada de suspendare a permisului si la cel de-al doilea recurs au castigat.
Am primit de la Politie dupa aproximativ 30 zile de la incheierea recursului o instiintare prin care m-i s-a adus la cunostinta ca am permisul suspendat pe o perioada de 120 zile deoarece nu l-am predat la termenul de 15 zile de la incheierea recursului.
Mentionez ca nu am stiut ca trebuie sa ma interesez eu la tribunal ceea ce s-a hotarat.
Am mers la Tribunal si am solicitat o grefa, am predat permisul si mi sa spus ca ramane pe o perioada de 120 zile indeferent cand am luat grefa.
In grefa se specifica -citez:
" ]Modifica in parte sentinta recurata in sensul ca mentine sanctiunea complementara privind suspendarea dreptului de a conduce autovehicule.
Mentine celelalte dispozitii ale sentintei recurate.
Irevocabila.
As dori sa stiu daca am de platit amenda si daca cu acea grefa de la tribunal exista o cale legala sa mi se scada o perioada de 30 zile deoarece nu am luat la cunostinta , politia spunand ca nu conteaza cand primesc instiintarea de la tribunal.

Va multumesc anticipat !
O seara buna.
Multumesc frumos

Buna ziua,
As dorii sa va adresez si eu o intrebare.
In data de 17.08.2009 am incetat contractul de munca la firma unde lucram.Cu data de 16.09.2009 am intrat in somaj un an de zile.Acum sunt insarcinata si data la care ar trebui sanas este 26 septembrie 2010. Pot beneficia de indemnizatia de crestre a copilului? Trebuie sa mai bag o luna sau 2 cartea de munca undeva sau pot lua concediu medicat cat sunt in somaj.
Astept raspunsul dumneavoastra.
Multumesc anticipat!