avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intoarcerea executarii silite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intoarcerea executarii silite

Buna ziua,
As dorii sa va adresez si eu o intrebare:
Am fost salariata la [EDITAT], in 2007 am fost data acsa prin ordonanta si toti fostii angajati, am dat in judecata [EDITAT] pentru neacordarea primelor de paste si carciun pe anii 2004-2007.Am castigat procesul, ni sa dat suma de bani cuvenita, dar hotararea judecatoreasca nu a fost definitiva si irevocabila. In martie 2010 [EDITAT] depune o cerere prin care spune ca onorariul de avocat a fost stabilit intr-un cuantum excesiv de mare fata de activitatea efectiv prestata in doasrele de executare de catre avocatul creditorilor, faptul ca executorul judecatoresc avea obligatia legala de a verifica temeinicia si veridicitatea tuturor acestor cheltuieli.Un al doilea motiv de nelegalitate al mprocesului verbal privind cheltuielile de executare sililita consta in onorariul excesiv de mare al executorului judecatoresc.Din adresa de infiintare a propririi suma executata silit a fost de 13787,29 lei care include debitul actualizat conform sentintei indicate anterior si cheltuielile de executare , aceasta fiind suma de restituit. Eu am luat in urma castigarii procesului suma de 9000 lei.Pentru aceste considerente , instanta va admite contestatia la executare, astfel cum a fost precizata , va anula executarea silita efectuata in dosarele de executare de executare si toate actele de executare din respectivul dosar, va dispune intoarerea executarii silite siii va obliga pe intimati la mplata sumei de 13787,29 lei catre contestatoare, daca aceste sume au8 fost deja executate. In baza art. 274 cod proc. civila , va obliga intimatii la plata sumei de 204.6 lei cheltuieli de judecata catre contestatoare.
Pentru aceste motive in numele legii hotaraste:
Admite actiune precizata privind pe contestatoarea [EDITAT], cu sediul..... si pe intimatele >>>>>>.
Anuleaza executarea silita si toate actele de executare efectuate in dosarele de executare
Dispune intoarcerea executarii silite
Obliga intimatele la plata sumei de 204.5 lei fiecare, cheltuieli de judecata
Cu recurs in 15 zile de la comunicare
Pronuntata in sedinta publica azi 20.04.2010
Ce trebuie sa facem noi in acest caz?
Astept raspunsul dumneavoastra
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 13:12, 10 August 2010
trebuia promovat recurs in 15 zile de cand vi s-a comunicat hotararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate ajuta cineva sa inteleg si eu ce spune decizia aceasta crapu70 crapu70 Tip solutie: Admite in parte cererea Solutia pe scurt: Respinge exceptia netimbrarii. Respinge exceptia tardivitatii. Admite,in parte, contestaţia la ... (vezi toată discuția)
Materie: litigii cu profesioniştii obiect: contestaţie la executare enachemarinalin enachemarinalin Buna ziua , Am facut contestatie la executare impotriva unei firme de colectare debite . Am doua dosare pe care consider le-am castigat. Solutiile au fost ... (vezi toată discuția)