avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate cris8dan

Activitate cris8dan

Răspuns la discuția executare silita
Executarea se poate face atat prin poprirea asupra veniturilor salariale in proportie de 1/3 din acestea, iar daca mai aveti si alte popriri in limita a 1/2, dar executarea se poate face si asupra bunurilor mobile si imobile. Creditorul poate sa inscrie in cadrul executarii silite o somatie de plata si atunci sansele sa-l vindeti sunt reduse.
Contractele de credit reprezinta titluri executorii si prin urmare nu mai este necesar un proces.
Puteti instraina proprietatea atat timp cat nu exista o interdictie de vanzare.
Răspuns la discuția executare silita imobil bun comun
Dar apartamentul se va vinde in intregime. Sa inteleg ca banca isi ia suma pe care debitorul i-o datoreaza, iar diferenta o va da sotilor.
Insa art. 493 alin 1 din codul de procedura spune ca mai intai trebuie facut partajul. Cred ca banca nu este interesata sa vanda cota-parte din imobil in temeiul alin 2 din art 493. In cazul acesta ar putea celalalt sot sa participe la licitatie si sa cumpere cota- parte a sotului debitor care i-ar fi revenit prin partaj?
Multumesc!
Buna! Va rog sa-mi spuneti parerea voastra legata de urmatoarea speta:
O persoana ia un imprumut pentru nevoi personale de la o banca. In contractul de credit se precizeaza ca destinatie a creditului nevoi casnice. Imprumutatul ajunge sa nu-si mai achite creditul si banca procedeaza la executarea silita imobiliara, mai precis asupra apartamentului care este bun comun.
Intrebarea mea este daca banca poate scoate la licitatie apartamentul debitorului si al sotiei acestuia fara a se mai face in prealabil partajul judiciar, avandu-se in vedere, atat destinatia creditului precizata in contract, cat si prevederile art. 32 lit. c) din Codul familiei.
Multumesc!