Buna! Va rog sa-mi spuneti parerea voastra legata de urmatoarea speta:
O persoana ia un imprumut pentru nevoi personale de la o banca. In contractul de credit se precizeaza ca destinatie a creditului nevoi casnice. Imprumutatul ajunge sa nu-si mai achite creditul si banca procedeaza la executarea silita imobiliara, mai precis asupra apartamentului care este bun comun.
Intrebarea mea este daca banca poate scoate la licitatie apartamentul debitorului si al sotiei acestuia fara a se mai face in prealabil partajul judiciar, avandu-se in vedere, atat destinatia creditului precizata in contract, cat si prevederile art. 32 lit. c) din Codul familiei.
Multumesc!
Dar apartamentul se va vinde in intregime. Sa inteleg ca banca isi ia suma pe care debitorul i-o datoreaza, iar diferenta o va da sotilor.
Insa art. 493 alin 1 din codul de procedura spune ca mai intai trebuie facut partajul. Cred ca banca nu este interesata sa vanda cota-parte din imobil in temeiul alin 2 din art 493. In cazul acesta ar putea celalalt sot sa participe la licitatie si sa cumpere cota- parte a sotului debitor care i-ar fi revenit prin partaj?
Multumesc!
executorul bancar sau cel judecatoresc poate inscrie in cartea funciara somatia dar vanzarea nu se poate face decat dupa partajarea bunului comun, daca se face fara partaj puteti face contestatie la executare pentru anularea formelor de executare
Infractiune?
andronescucel
tatal si fiul,au scos un credit de la cec,cu o copie de pe contractul apartament.
credit de nevoi personale.
parintii divortati,mama nu avea cunostiinta de ... (vezi toată discuția)