Nu cred ca a fost un contract cu ipoteca , pentru ca in acest caz era necesara si semnatura coproprietarului apartamentului. S-a solicitat actul pentru a se incredinta banca aspra solvabilitatii imprumutatului. Daca debitorul detine bunuri, acestea vor fi executate la scadenta ,in caz de neplata , chiar daca nu exista ipoteca. Cand se va ajunge la executarea propriu-zisa a apartamentului banca va trebui sa solicite partajul dintre cei doi fosti soti , altfel nu se poate scoate la licitatie imobilul.
E cu semnul intrebarii. Verificati la CEC daca a fost acordat legal creditul. Atata timp cat proprietar era si mama si s-a garantat cu apartamentul banca era obligata sa o informeze si pe mama ca este adus apartamentul in garantie. Daca nu a fost respectata legea, banca ar trebui sa isi revizuiasca actiunea de executare silita. Succes!
1-In conditiile in care parintii erau divortati,ex-sotia nu poate fi implicata legal in incheierea si derularea contractului
2-Daca beneficiarii de drept ai contractului ,nu au achitat in termen ratele,urmeaza ca banca sa solicite partajul bunurilor pentru a putea executa silit cota care revine sotului
Daca este vorba de un credit de nevoi personale, nu au facut nimic ilegal.
Faptul ca banca vrea sa execute locuinta, se datoreaza mai mult ca sigur faptului ca nu exista venituri, pe care sa se puna poprire si nici bunuri mobile.
Credite in caz de divort
orzi
buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)