avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTAREA SILITA A APARTAMENTULUI CARE ESTE BUN ...
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTAREA SILITA A APARTAMENTULUI CARE ESTE BUN COMUN

BUNA ZIUA

DORESC SA STIU DACA NU AM REUSIT SA IMI ACHIT RATELE LA BANCA ,
RATE DE NEVOI PERSONALE FARA GARANTII,SI SUNT AMENINTAT DE EXECUAREA SILITA ,NEAVAND ALTE BUNURI DECAT APARTAMENTUL IN CARE DUPA DIVORT A RAMAS FOSTA SOTIE SI COPILUL (ACUM MAJOR)
ESTE POSIBIL CA, INTR-UN FEL SAU ALTUL ,BANCA SA-L SCOATA LA VANZARE ?

MENTIONEZ CA NU AM INTENTAT PROCES DE PARTAJ A APARTAMENTULUI SI NICI NU LOCUIESC ACOLO DE MAI BINE DE 10 ANI ,
ADRESA DE PE BULETIN FIGURAND TOTUSI ACOLO.

ALT AMANUNT :APARTAMENTUL A FOST CUMPARAT IN RATE PRIN IPOTECA DE LA "CEC " , SI MAI AM DE PLATIT 1,5 ANI RATE PENTRU EL .

VA ROG , OFERITI-MI O MANA DE AJUTOR SA AFLU CE SE VA INTAMPLA PE VIITOR.
VA MULTUMESC
PARDY.

Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 09:08, 22 Martie 2011
Creditul la banca l-ati contractat in timpul casatoriei sau dupa divort?
Creditorul poate cere partajarea apartamentului si va poate executa pe cota dumneavoastra din acesta.
Apartamentul poate fi atribuit sotiei, aceasta urmand sa plateasca diferenta reprezentand cota dumneavoastra, sau poate fi vandut, sotia isi primeste partea, banca isi recupereaza debitul si daca mai ramane ceva vi se da dumneavoastra.
Va sugerez un partaj voluntar cat mai repede, finalizat eventual cu tranzactie, lasati sotiei apartamentul, iar dumneavoastra primiti sulta.;)
IN TIMPUL CASATORIEI.
Pentru ce ati luat creditul? Creditul este pentru realizarea unei nevoi a familiei?
Daca este o datorie comuna in conditiile 32 din Codul Familiei, bunurile comune vor fi urmarite de creditorii comuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea pe ap ipotecat nu e datorie comuna? micheller micheller Sunt in proces de partaj cu sotul. Avem de partajat un credit comun, care insa este garantat numai de mine prin ipoteca asupra apartamentului pe care l-am ... (vezi toată discuția)
Divort, cer ajutor ! ionutzz ionutzz buna ziua, sunt impreuna cu sotul meu de 17 ani si am luat acum 2 ani aproape niste bani din banca (de la 2 banci) si pe una am pus ipoteca pe casa.Acum sunt ... (vezi toată discuția)
Divort mihai69 mihai69 Buna ziua, nu sunt tocmai in cea mai fericita perioada a vietii mele de aceea am nevoie de sfatul dvs.Casatorita ,2 copii in pragul divortului cu un credit de ... (vezi toată discuția)