avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj si executare silita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj si executare silita

Buna ziua! Am un proces de partaj bunuri comune cu sotul meu..........intre timp am aflat ca o parte din bunurile noastre au fost scoase la vanzare in cadrul unei executari silite.....In aceasta situatie......executorul judecatoresc nu este obligat sa astepte sa se termine procesul de partaj? Daca da prin ce lege se precede acest lucru? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:48, 16 Noiembrie 2010
Exista si posibilitatea partajului judiciar
debitor e numai sotul sau sunteti amandoi?
daca numai sotul e dator, executorul nu poate executa decat partea sotului din bunurile comune si pt asta e nevoie ca partajul sa fie finalizat
Numai sotul este debitor.....imi puteti preciza si prin ce lege este prevazut acest lucru? Multumesc mult!
"Bunul proprietatea comuna a sotilor. Urmarire silita.
Imobil. Proprietate comună devălmaşă. Procedura vânzării la licitaţie Refuzul executorului. Contestaţie la executare.



C. proc. civ., art. 399, art. 493 alin. (1)

C. fam., art. 32 lit. c)

C. civ., art. 1169

Împrejurarea că imobilul urmărit s-a dovedit a fi în proprietate comună devălmaşă, iar creanţa ce a stat la baza titlului executoriu nu a rezultat ca urmare a unui împrumut în interesul comun al soţilor, constituie un impediment la executare, întrucât, potrivit art. 493 alin. (1) C. proc. civ., creditorii personali ai unui debitor coproprietar sau codevălmaş vor trebui să ceară mai întâi împărţeala imobilului aflat în proprietate comună şi apoi executarea silită a debitorului. "

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debit staicusilvia staicusilvia Recuperarea debitului creat prin activitatea sotului investitor in cadrul unei societati ce a beneficiat de fonduri sapard si nu a reusit sa ramburseze la ... (vezi toată discuția)
Notare de ececutare silita in cartea funciara necsu necsu Am un contract de credit pt nevoi personale garantate cu ipoteca pe mai multe imobile. Banca a investit contractul in camera de consiliu si a notat prin ... (vezi toată discuția)
Executare bun comun mai multi creditori m_ella2005 m_ella2005 Un imobil, bun comun a 2 soti se afla in curs de executare pentru 2 datorii comune a celor 2 soti. Vine la executare si un alt creditor cu o alta datorie, de ... (vezi toată discuția)