avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Notare de ececutare silita in Cartea Funciara
Discuție deschisă în Executare silită

Notare de ececutare silita in Cartea Funciara

Am un contract de credit pt nevoi personale garantate cu ipoteca pe mai multe imobile. Banca a investit contractul in camera de consiliu si a notat prin executor inceperea executarii silite in Cartea Funciara a tuturor imobilelor detinute de mine, chiar daca nu am garantat cu unele din ele. Cum pot sa atac aceasta masura?
Nu stiu in baza carei legi se pot executa imobile pe care nu le-ati ipotecat,decat daca aveti garantie personala....atunci pierdeti tot ce aveti-casa,masina,teren,etc...
executarea silita se poate face asupra bunurilor mobile , imobile , poprire . puteti face contestatie la executare iar daca bunurile imobile sunt proprietate comuna a ambilor soti nu pot fi emise publicatii de vanzare decat daca au fost partajate in prealabil potrivit art 493 C.pr.civ Creditorii personali ai unui debitor coproprietar sau codevalmas nu vor putea sa urmareasca partea acestuia din imobilele aflate in proprietate comuna, ci vor trebui sa ceara mai intai imparteala acestora.
Creditorii personali pot urmari insa cota-parte determinata a debitorului lor din imobilul aflat in coproprietate, fara a mai fi necesar sa ceara imparteala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe cota parte fara dezmembrare oficiala zaharia daniela zaharia daniela Buna ziua ! Detin in proprietate cu o alta persoana fizica , in urma incheierii unui contract de vinzare cumparare,un imobil cumparat in indiviziune si cote ... (vezi toată discuția)
Executare silita bebe09 bebe09 Buna ziua, Partenerul meu de viata(nu suntem casatoriti) se afla in imposibilitatea sa mai plateasca ratele la banca.Noi avem impreuna un teren si o ... (vezi toată discuția)
Executare silita - imobil in comun, bunuri in comun tibys tibys Buna ziua, -Se poate executa silit un imobil in proprietate comuna cu sora si mama ? - Se pot executa bunurile strict necesare ? Nu exista alte venituri ... (vezi toată discuția)