avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Partenerul meu de viata(nu suntem casatoriti) se afla in imposibilitatea sa mai plateasca ratele la banca.Noi avem impreuna un teren si o casa.Intrebarea mea este:daca se trece la executare silita la cererea bancii ce se intampla cu propietatile comune?Se poate executa silit un bun care nu-i apartine in totalitate?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 14:26, 6 Aprilie 2011
Se poate executa silit daca se cere partajarea acestor bunuri comune sau se poate executa doar cota parte apartinand debitorului. Nefiind casatoriti aveti cote parti bine determinate si poate fi executata silit doar cota parte.
dupa parerea mea nu se poate executa silit pana nu se solicita partajarea....
Cod Pr. Civila-Art. 493
Creditorii personali ai unui debitor coproprietar sau codevalmas nu vor putea sa urmareasca partea acestuia din imobilele aflate in proprietate comuna, ci vor trebui sa ceara mai intai imparteala acestora.
Creditorii personali pot urmari insa cota-parte determinata a debitorului lor din imobilul aflat in coproprietate, fara a mai fi necesar sa ceara imparteala.

Fiind concubini nu au cum sa aiba coproprietate decat in cote parti determinate
dupa parerea mea...in cazul de fata vorbim despre o cota parte din drept..si nu din bun...iar pentru a se determina cum cad bunurile in lotul cui..trebuie efectuata partajarea...una peste alta ...probabil, executarea se va porni...dar depinde care va fi primul pas facut de creditor
Dupa parerrea mea, gresiti. Nu cititi atent textul de lege sau nu il interpretati logic.
Textul de lege tocmai asta spune, nu poate fi urmarita silit cota parte din bun ( alin 1) ci cota parte din drept ( alin 2).
Eventualul adjudecatar isi adjudeca cota parte din dreptul de proprietate, putand ulterior sa ceara partajarea bunului imobil respectiv .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare de ececutare silita in cartea funciara necsu necsu Am un contract de credit pt nevoi personale garantate cu ipoteca pe mai multe imobile. Banca a investit contractul in camera de consiliu si a notat prin ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe cota parte fara dezmembrare oficiala zaharia daniela zaharia daniela Buna ziua ! Detin in proprietate cu o alta persoana fizica , in urma incheierii unui contract de vinzare cumparare,un imobil cumparat in indiviziune si cote ... (vezi toată discuția)
Executare silita - imobil in comun, bunuri in comun tibys tibys Buna ziua, -Se poate executa silit un imobil in proprietate comuna cu sora si mama ? - Se pot executa bunurile strict necesare ? Nu exista alte venituri ... (vezi toată discuția)