avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate irina_270127

Activitate irina_270127

Un angajat cu handicap- epilepsie, angajat cu contr pe per nedeterminata, cu jumatate de norma, nu aduce inscrisul de medicina a muncii si refuza sa se prezinte la controalele medicale.
Intrebare : Se poate suspenda de drept contr ind de munca pe art 50 litera h din Codul Muncii, asimiland fisa de medicina a muncii cu un aviz ?

Precizez ca angajata bolnava de epilepsie are ca si fisa postului , calcarea hainelor, coaserea etichetelor, si chestiuni care din neatentie pot provoca eventuale crize.
Promblema semnalata referitoare la caminul de apa este frecvent intalnita. Desi nu stiu sa acord constulatii juridice, voi expune si problema mea asemanatoare in speranta ca cineva va oferi o indrumare.. cat de sumara....
In cazul meu, am achizitionat un imobil-casa- iar pe proprietatea mea caminul de apa deserveste atat casa mea, cat si casa vecinului.
Relatile de vecinatate au pornit politicos, si s-au stricat pe parcurs intrucat s-a ajuns sa fim actionati in judecata. Vecinul sustine ca a efectuat caminul de apa impreuna cu pers de la care am cumparat, aspect fals delatfel, solicitand sa i facem noi camin de apa la ea in curte pe cheltuiala noastra....Momentan litigiul nu s-a solutionat, fiind la a doua casare si rejudecare.. sa speram ca va fi bine, Dar totusi exista ceva reglementari in aceasta materie ??
Este pur si simplu
Problema dreptul muncii :
Angajatul concediat a facut contestatie solicitand initial reincadrarea pe post si plata salarilor pana in prezent, si in subsidiar plata celor 6 salari compensatori. Ulterior s-a precizat actiunea renuntand la incadrare, dar solicitand plata salarilor pana in prezent.
In urma sentinte jud din prima instanta i s-a admis in parte actiunea fostului angajat stabilinduse obligarea angajatorului la plata a 6 salari compensatorii conform contr de munca incheiat.
Formuland recurs fostul angajat, inst de recurs a admis primul petit cu plata salarilor pana in prezent.
INTREBAREA : cum se pot plati salariile pana in prezent daca nu mai este reincadrat pe vechiul post ? Din moment ce s-a anula decizia de concediere, nu se reincadreaza inapoi ? Se considera hotararea instantei ca o demisie ???
Răspuns la discuția contraexpertiza in apel
In fata instantei de fond, partea adversa nu a formulat nici obiective si nici obiectiuni. Prin cererea depusa acum prin registratura si prin care solicita efectuarea unei contraexpertize, a formulat si obiective.
In fata instantei de fond s-a administrat proba cu expertiza juridica de specialitate, la care partea potrivnica mie nu a facut obiectiuni. Momentan sunt in fata instantei de apel, iar partea potrivnica a depus prin registratura o cerere prin care solicita efectuarea unei contraexpertize. Avand in vedere ca nu a ridicat obiectiuni la prima expertiza in fata primei instante, i se mai poate incuvinta efectuarea contraexpertizei ? exista jurisprudenta in acest sens ?