avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariului, dupa concediere, fara reincadrare pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariului, dupa concediere, fara reincadrare pe post

Problema dreptul muncii :
Angajatul concediat a facut contestatie solicitand initial reincadrarea pe post si plata salarilor pana in prezent, si in subsidiar plata celor 6 salari compensatori. Ulterior s-a precizat actiunea renuntand la incadrare, dar solicitand plata salarilor pana in prezent.
In urma sentinte jud din prima instanta i s-a admis in parte actiunea fostului angajat stabilinduse obligarea angajatorului la plata a 6 salari compensatorii conform contr de munca incheiat.
Formuland recurs fostul angajat, inst de recurs a admis primul petit cu plata salarilor pana in prezent.
INTREBAREA : cum se pot plati salariile pana in prezent daca nu mai este reincadrat pe vechiul post ? Din moment ce s-a anula decizia de concediere, nu se reincadreaza inapoi ? Se considera hotararea instantei ca o demisie ???
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 09:00, 4 Iunie 2010
Salariile se dau de la data concedierii si pana la data pronuntarii sentintei in cazul in care angajatul numai doreste reintegrarea, anularea deciziei de concediere nu poate fi interpretata ca o demisie, nu stiu care va fi pozitia celor de la ITM pentru ca practic CIM ramane in aer din cauza legislatiei.Era bine ca angajatul sa doreasca reintegrarea formal si apoi cu acordul partilor se incheia CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta nefavorabila la curtea de apel tushu tushu Buna Seara, va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am castigat un proces decizie de concediere la Tribunal, unde mi s-a admis actiunea si s-a ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale dupa reincadrare fcamy fcamy Buna dimineata. Avem un salariat care a fost concediat in baza art.65 din Codul Muncii, avand in vedere desfiintarea locului de munca. Acesta a actionat ... (vezi toată discuția)
Reintegrare salariat vicentiu69 vicentiu69 Buna ziua, Vreau sa va prezint o speta, cred eu interesanta si cred destul de rara in societatea noastra actuala. La nivelul unei intreprinderi s-a efectuat ... (vezi toată discuția)