Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →
Eu raspund doar unei singure chestiuni, in rest va vor raspunde colegii mei specializati in acest domeniu:
Daca instanta nu a dispus, prin dispozitiv, si reinfiintarea postului (la cererea reclamantei, bineinteles), hotararea nu-i serveste acesteia la nimic. Comunicati-i, in scris, ca o veti angaja cand va exista un post corespunzator!
Parerea mea!
Potrivit Legii nr.168/1999, art. 83 - Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile calculate de la data cererii de executare adresate unitatii de partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 6 luni ori cu amenda.
Art. 84 - Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 1 an ori cu amenda.
In acxest sens, se dispune reincadrarea fostului salariat si plata drepturilor salariale restante. Din moment ce instanta de judecata a anulta decizia de concediere, asta inseamna ca desfiintarea postului a fost facuta nelegal si, prin urmare, postul nu a fost desfiintat.
Pe baza cererii fostului salariat se dispune plata salariilor, atasand la cerere copie de pe hotararea judecatoreasca.