Un angajat pe care l-ati concediat obtine in instanta anularea concedierii.
Existand o decizie judecatoreasca in acest sens, sunteti obligat sa il
reintegrati. Totusi, mai trebuie indeplinita o conditie. Care este aceasta?
Pentru a reintegra un salariat dupa ce instanta a anulat decizia de concediere trebuie mai intai sa existe o hotarare definitiva si irevocabila si cererea salariatului respectiv.
Daca il locul acestuia a fost angajata o alta persoana, atunci c.i.m. al acestei persoane va inceta de drept, potrivit art.56 lit.f C.mun.
cerere SCRISA inregistrata la registratura firmei?
ceva de genul?
Subsemnatul in baza hotararii judecatoresti nr. din data de solicit reangajarea pe postul de "..."
Nume Prenume
Inregistrat
in 2 ex.,. unul la mine, unul la firma?
Din experienta mea as putea spune ca angajatorul trebuie sa faca acest demers, hotararile judecatoresti in fond sunt definitive si executorii chiar daca m-ai exista calea de atac exceptionala si anume recursul, poate face acest demers si angajatul dar obligatia de punere in executare revine angajatorului
Salariatul trebuie sa solicite reintegrarea cu mentionarea datei la care doreste reintregarea.
Daca salariatul tergiverseaza depunerea cererii este in interesul firmei sa-l notifice ca incepand cu data de X se face reintegrarea in munca si deci trebuie sa se prezinte la serviciu. Spun asta ptr ca, deobicei, anularea concedierii este urmata si de plata drepturilor banesti aferente perioadei ptr care se face reincadrarea. Deci, cu cat salariatul "intarzie" reincadrarea, cu atat firma il va plati mai mult.
Pe baza hotararii judecatoresti se intocmeste o decizie de anulare a decizie de concediere, urmand ca salariatul sa-si reia activitatea incepand cu data X.
pot fii de acord cu faptul ca o sentinta definitiva si executorie este valabila pentru ambele parti sa o puna in practica... insa decizia de reitegrare nu are cum sa o emita salariatul, nu ?