avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Etape pentru reintegrarea in munca dispusa in urma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Etape pentru reintegrarea in munca dispusa in urma unei decizii definitive

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu etapele care trebuie urmate pentru aplicarea unei decizii definitive la Curtea de Apel de reintegrare si plata a drepturilor salariale? Trebuie asteptata motivarea instantei sau in practica nu mai este nevoie sa fie redactata?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 5 Mai 2015
1. Mai intai se obtine o copie legalizata de pe hotararea judecatoreasca.

2. Punerea in executare se poate face :
- de bunavoie de catre angajator, la solicitarea angajatului
- prin executare silita.

3. In prima faza, salariatul depune o cerere prin care solicita angajatorului sa puna in executarea hotararea respectiva.
In baza acestei cereri, angajatorul emite decizia de anulare a deciziei de concediere si de reintegrare a salariatului pe postul detinut anterior concedierii in baza aceluiasi c.i.m.
In caz contrar, salariatul se poate adresa unui executor judecatoresc.

4. Anularea deciziei de concediere se va opera si se va transmite in REVISAL.
Multumesc pentru raspuns!

Inteleg ca fara hotararea redactata, nu pot sa pun in aplicare sentinta, chiar daca angajatorul ar fi bine intentionat? Ma gandesc ca ar fi in interesul lor sa faca reincadrarea cat mai repede, fara sa mai astepte redactarea hotararii, altfel urmand sa plateasca degeaba perioada asta.
Punerea in executare se face in baza hot.judecatoresti.

Daca doreste s-o puna in aplicare inainte de obtinerea acesteaia, atunci cred ca o poate face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este conditia de reintegrare a unui angajat dupa ce instanta a anulat concedierea? ContSters83715 ContSters83715 Un angajat pe care l-ati concediat obtine in instanta anularea concedierii. Existand o decizie judecatoreasca in acest sens, sunteti obligat sa il ... (vezi toată discuția)
Reinadrarea unui salariat in urma unei hotarari judecatoresti veronicam veronicam Buna ziua, Un salariat a fost concediat iar in urma unei hotarari judecatoresti trebuie reincadrat si acordarea salariului retroactiv. Cum vom proceda daca ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre judecatoreasca dumi32 dumi32 Buna seara, as dori sa va prezint următoarea speta si poate mă puteți ajuta cu niște răspunsuri, o salariata a fost data afara in urma ... (vezi toată discuția)