Multumesc pentru raspuns. Intrebarea totusi era de ce de la casa de asigurari nu l-au instiintat mai devreme pentru a nu plati majorari atat de mari? Este corect cum s-a procedat? majorarile nu ar trebui calculate din momentul in care a fost instiintat?
Stiu ca este permis ca intr-o singura luna sa fie lucrate mai putin de jumatate din nr zilelor lucratoare (ex 3 zile din 21) iar in alta peste jumatate (de ex 14 din 21) in cele 12 luni anterioare nasterii pentru a se considera continuitate de cotizare.
Si eu sunt interesat de raspuns, sotia mea se afla intr-o situatie similara...
Tatal meu este pensionar si are deschis un PFA ca instalator. Pensia pana acum un an era de 1000 RON, iar din 2009 este 1100 RON. Pe PFA castiga maxim 500 RON lunar. Si-a platit toate taxele la zi mai putin contributia la sanatate pentru ca la momentul in care si-a infiintat PFA-ul nu i-a cerut sa plateasca.
Acum o luna a sosit o factura imensa pentru el ca pensionar. 1100 RON din care 500 contributia la asigurarile de sanatate pe anii 2004-2009 si 600 majorari. Necazul este ca nu a fost instiintat niciodata ca trebuie sa plateasca CASS ca pensionar si au venit dupa aproape 6 ani majorari mai mari decat suma datorata.
Este corect cum au procedat finantele?
Multumesc anticipat.