Buna seara!
Va rog sa-mi spuneti care sunt inconvenientele pt angajat ale concediului fara plata (cu exceptia lipsei salariului). Ma refer la pierderea indemnizatiei pt CCC daca survine in viitorul apropiat sau exista o sarcina in curs, imposibilitatea de a avea in caz de nevoie concediu medical platit, indemnizatie de somaj...
Angajatorul plateste in timpul concediului fara plata vreo suma catre stat?
Multumesc anticipat!
Asa cum a mentionat dl Valeriu de concediul de CIC pana la 2 ani nu mai puteti beneficia daca aveti CFP,totodata CFP poate diminua si numarul de zile de concediu de odihna cuvenit,important de stiut este si la cate zile de CFP faceti referire.
Pierderea dreptului la indemnizatia pentru CIC este afectata numai daca numarul zilor de CFP intr-o luna depaseste jumate din numarul zilelor lucratoare aferente lunei respective.
Multumesc.
Este posibil sa am doar cateva zile lucrate in luna martie , in orice caz sub jumatate din nr celor lucratoare.
Stiu ca este permis ca intr-o singura luna sa fie lucrate mai putin de jumatate din nr zilelor lucratoare (ex 3 zile din 21) iar in alta peste jumatate (de ex 14 din 21) in cele 12 luni anterioare nasterii pentru a se considera continuitate de cotizare.
Ma bazez pe asta si sper sa nu ma insel, in orice caz sunt nevoita sa intru in fara plata (tocmai am incheiat CIM dar voi munci efectiv din aprilie pentru ca mai sunt si alte acte necesare pentru a demara iar concediul fara plata este pentru a evita plata de dari catre stat in aceasta perioada neproductiva) .
Daca deschid PFA si facturez in martie cat de putin si/sau daca fac 1-2 garzi la spital (pe un alt contract de munca, cu timp partial dar fara drept de vechime, concediu) pot considera ca nu voi avea probleme cu CIC?
Intrebare
ana isa
exista posibilitatea ca, daca am beneficiat de indemniz. de crestere a copilului (deci am avut 12 luni lucrate inaintea nasterii) sa NU pot beneficia de ... (vezi toată discuția)