avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insarcinata, cu statut de somer
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insarcinata, cu statut de somer

Sunt somera pana in luna ianuarie 2011.
Acum sunt insarcinata in luna a doua. Doctorul mi-a pus diagnostic cod 15 - Risc maternal, trebuie sa stau la pat cel putin pana in luna a 8-a.

La AJOFM mi s-a spus ca trebuie sa fiu angajata cel putin 1 luna de o firma, dupa care aceasta sa ma trimita din nu ca somer.

Va rog frumos sa-mi spuneti care este procedura corecta si legala, deoarece nu vreau sa pierd indemnizatia de crestere a copilului.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
Andrea1975, utilizator
Cel mai recent răspuns: bb_yasmi , utilizator 21:20, 8 Decembrie 2010
1. Daca aveti concediu medical pana in luna a 8-a acest concediu suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, la terminarea concediului medical. Se prelungeste astfel perioada de somaj.
2. Plata contributiilor de asigurari nu va ajuta la indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani.
3. Este posibila si varianta propusa de AJOFM, adica, dupa expirarea perioadei de somaj sa aveti un CIM pe perioada determinata de o luna. La incetarea acestuia, de drept (conform art.56j din Codul muncii) veti beneficia iar de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
4. Din cele 24 de luni,anterioare datei incetarii CIM, scadeti perioada de somaj si alte perioade necotizate la somaj (CFP, concedii medicale mai mari de 30 de zile) si trebuie sa va ramana 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
deci eu daca am avut peste 30 de zile cm in somaj se sscade din perioada necesara pt a beneficia de cic??
multumesc
bb_yasmi a scris:

deci eu daca am avut peste 30 de zile cm in somaj se sscade din perioada necesara pt a beneficia de cic??
multumesc


1. Ce am scris eu si ce ati inteles dvs.!?
2. Concediul medical suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa terminarea concediului medical. Astfel se prelumgeste perioada de somaj.
3. CCC pana la 2 ani ramane acelasi, nu se modifica, adica pana ce copilul implineste 2 ani.
buna seara

da stiu ce spuneti dvs. de la dvs am invatat asta si mi-am prelungit la maxim somajul (cu 90 zile concediu medical). nu intelesesem ce se intampla daca ai peste 30 zile de concediu medcal. sper sa nu imi afecteze in vreun fel dreptul la indemnizatia de crestere a copilului faptul ca am prea mult concediu medical :(
de maine voi intra in prenatal.
1. Numai pentru cei care lucreaza, cu CIM, perioadele de concediu medical mai mari de 30 de zile nu sunt perioade cotizate pentru somaj.
2. Concediile medicale, indiferent de durata, sunt perioade asimilate pentru acordarea CCC pana la 2 ani.
3. Si concediul de maternitate (prenatal si postnatal) este perioada asimilata pentru a beneficia de CCC pana la 2 ani.

Alte discuții în legătură

Referitor concediu prenatal n_adriana82 n_adriana82 Buna ziua! Sunt o viitoare mamica insarcinata in 31 de saptamani si am fost la medicul de familie pentru a-mi lua concediu prenatal. Precizez ca sunt somera, ... (vezi toată discuția)
Se poate prelungi somajul cu prenatal ? MadalinaK MadalinaK Buna seara! Sunt mamica unui baietel ce va implini in iulie 2 ani. Momentan primesc indemnizatie de crestere copil, si dupa aceea nu ma voi intoarce la fostul ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie? ByOn ByOn :wassat:buna ziua.am si eu urmatoarea problema :in contractul meu de munca scrie ca ar trebui sa se incheie pe 6 10 2010 la intoarcerea titularului de ... (vezi toată discuția)