avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot beneficia de indemnizatie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot beneficia de indemnizatie?

:wassat:buna ziua.am si eu urmatoarea problema :in contractul meu de munca scrie ca ar trebui sa se incheie pe 6 10 2010 la intoarcerea titularului de post(care este in cic).eu incerc sa fac un copil si as vrea sa beneficiez de 85% din salariu,daca eu in 6.10 2010 sint in 7-8 luni ce fac pina la nasterea copilului?nu cred ca firma ar fi de acord sa-mi mai prelungeasca contractul.sau daca persoana respectiva s-ar intoarce mai devreme la munca?va rog mult dati-mi si mie un sfat.
Cel mai recent răspuns: ByOn , utilizator 01:37, 18 Ianuarie 2010
Daca aveti conditia stagiului de cotizare de 12 luni lucrtae in ultimile 24 ,puteti beneficia de indemnizatie somaj,iar concediul de maternitate(prenatal si postnatal) il depuneti la AJOFM.
acest contract a incrput in 17 09 2009deci da am stagiu de cotizare de 12 luni.dar daca la acea data eu sint in prenatal mai este nevoie sa ma duc la ajofm?
Aveti CIM pe perioada determinata? daca da,el inceteaza de drept la data expitrarii.
da am cim din" 17 09 2009 pina in 6 10 2010 (pina la intoarcerea titularului de post)".eu am hotarit sa fac un copil dar nu stiu daca o sa nasc chiar pina la acea data sau o sa mai dureze o luna-doua ,deci daca in acea data sint in prenatal ce ar trebui sa fac/sa ma duc imediat la ajofm?scuze pt insistenta:">
1. Avand un CIM pe perioada determinata acesta inceteaza la data expirarii sale, indiferent de situatia dvs. (art.56j din Codul muncii).
2. La data incetarii CIM puteti solicita inscrierea la somaj indemnizat.
3. In somaj fiind puteti beneficia si de concediu de maternitate si de CCC pana la varsta de 2 ani.

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata vs gravida ContSters114672 ContSters114672 Daca am contract pe perioada determinata pana in iunie 2010 si raman gravida in decembrie sai ianuarie firma este obligata sa imi prelungeasca contractul si sa ... (vezi toată discuția)
Concediu pre/postnatal prbtk_84 prbtk_84 Buna ziua. Lucrez in invatamant de 2 ani, ca profesor suplinitor calificat, deci cu un contract pe perioada determinata. Contractul meu se termina pe data de ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de somaj? sorina_lory sorina_lory buna dimineata! O mare intrebare ,si o mare nelamurire am cu \"noul somaj\" daca pot sa-i spun asa. lucrez la aceeasi firma de un an si jumatate,din 8 ... (vezi toată discuția)