avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract pe perioada determinata vs gravida
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract pe perioada determinata vs gravida

Daca am contract pe perioada determinata pana in iunie 2010 si raman gravida in decembrie sai ianuarie firma este obligata sa imi prelungeasca contractul si sa pot intra in concediu pre si postnatal din campul muncii si apoi in concediu de crestere al copilului sau poate sa hotarasca sa nu mi-l prelungeasca stiind ca sunt gravida?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:17, 28 Noiembrie 2010
Angajatorul nu este obligat sa va prelungeasca durata c.i.m.
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56j din Codul muncii) la data expirarii sale indiferent de starea de fapt a dvs.
2. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
3. In somaj fiind veti putea beneficia de concedii medicale, de concediu de maternitate si apoi de CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maternitate la contract pe perioada determinata Honey32 Honey32 Buna, Ce spune legea in cazul in care angajata are contract pe perioada determinata, iar contractul expira inainte ca aceasta sa nasca? Mai are drept la ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)