avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot beneficia de somaj?

buna dimineata!
O mare intrebare ,si o mare nelamurire am cu "noul somaj" daca pot sa-i spun asa.
lucrez la aceeasi firma de un an si jumatate,din 8 iulie 2009 si inca in prezent imi desfasor activitatea pe contracte determinate.Insa din octombrie 2010 ,din motive pe care numai firma le stie,am fost transferati la o alta firma de leasing,explicatia era ceva de genu ca nu se mai pot face contracte definitive,dar activitatea mi-o desfasor la acelasi loc de munca.Daca contractul meu care expira in martie anul acesta se va intrerupe,MAI POT BENEFICIA DE SOMAJ?
Iar in cazul in care as fi gravida in aceeasi situatie as beneficia de prenatal?
Multumesc frumos!am gresit in primul mesaj anii.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
sorina_lory, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:37, 19 Ianuarie 2011
Daca ati realizat venituri din activitate salariala timp de 12 luni indiferent de timpul contractului beneficiati de somaj. Ca sa beneficiati de prenatal trebuie sa aveti contract de munca indiferent in ce forma
1. Daca va inceteaza CIM pe perioada determinata la data expirarii sale (art.56j din Codul muncii) veti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. In somaj fiind veti beneficia de concediu de maternitate si apoi de CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata vs gravida ContSters114672 ContSters114672 Daca am contract pe perioada determinata pana in iunie 2010 si raman gravida in decembrie sai ianuarie firma este obligata sa imi prelungeasca contractul si sa ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie? ByOn ByOn :wassat:buna ziua.am si eu urmatoarea problema :in contractul meu de munca scrie ca ar trebui sa se incheie pe 6 10 2010 la intoarcerea titularului de ... (vezi toată discuția)
Gravida, angajata cu contract de munca pe perioada determinata anda1103 anda1103 buna..situatia mea este urmatoarea: m-am angajat in data de 08 feb 2010 la o firma de transport cu contract de munca pe perioada determinata de 6 luni nestiind ... (vezi toată discuția)