avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... gravida, angajata cu contract de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

gravida, angajata cu contract de munca pe perioada determinata

buna..situatia mea este urmatoarea: m-am angajat in data de 08 feb 2010 la o firma de transport cu contract de munca pe perioada determinata de 6 luni nestiind faptul ca eram insarcinata deja, la cateva zile mi-am facut programare la dr ginecolog care mi-a sugerat concediu medical, respectiv din data de 17 feb pe o perioada de 90 de zile, continuandu-l apoi cu concediu pentru risc maternal in urma examinarii de catre comisia de expertiza(mentionez ca am facut un tratament de stimulare ovariana inaintea angajarii). Va rog sa-mi spuneti daca dupa data de 08 aug 2010, data la care imi expira durata contractului, voi putea beneficia de somaj, daca nu, ce alte solutii sunt pentru a ramane asigurata pana la termenul legal pentru a intra in prenatal.
P.S..sunt asigurata din 2004 fara nicio zi de intrerupere, de asemenea si sotul meu.
Va multumesc mult!
Anda C.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:21, 16 Iulie 2010
1. CIM pe perioada determinata inceteaza, de drept, la data expirarii sale.
2. Veti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 deluni ati avut lucrate si cotizate la somaj 12 luni (nu neaparat consecutive).
3. In somaj fiind veti putea beneficia si de concediu de maternitate si de CCC pana la 2 ani.
va multumesc pentru raspunsul prompt, as mai avea 2 intrebari in completare..daca in data de 9 aug mi se va inregistra somajul, voi putea sa-mi continui concediul medical pana la prenatal(mai precis 10 ian este data la care am inceput perioada gestationala) sau voi fi obligata sa-l intrerup si ce adeverinta sa cer medicului de familie in loc de "apt pentru munca"?
1. Daca sunteti gravida nu inseamna ca nu sunteti apta de munca, ci ca aveti anumite interdictii. Graviditatea nu este o boala. Pe adeverinta, medicul de familie poate sa scrie: "apt pentru munca, cu restrictiile cerute de graviditate".
2. In timpul somajului, certificatele de concediu medical si de maternitate le duceti la AJOFM care le calculeaza si le plateste.
3. Tot din somaj puteti intra si in CCC pana la 2 ani.
4. Toate aceste concedii suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din ele, pana se termina perioada legala de somaj.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata-dreptul la somaj si indemnizatie crestere copil aittu aittu Buna ziua, fiica mea are incheiat un contract de munca pe perioadă determinată care îi încetează de drept în data de 08 septembrie 2016. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Sarcina in timpul contractului pe durata determinata andreeaned andreeaned Buna ziua.Lucrez de 7 ani la o societate fara intrerupere avand contractul pe perioada nedeterminata.Am o oferta de lucru la alta firma multinationala pe ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal silvia pa silvia pa buna ziua!am o nelamurire!eu sunt in somaj pana pe 15 august.trebuie sa nasc pe 10 oct data maxima,de cand as putea intra in prenatal,si ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)