avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrebare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrebare

exista posibilitatea ca, daca am beneficiat de indemniz. de crestere a copilului (deci am avut 12 luni lucrate inaintea nasterii) sa NU pot beneficia de somaj?? intreb asta pt ca stiu ca nu se i a in considerare concediile medicale mai mari de 30 zile, concediu prenatal.......
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:44, 16 Decembrie 2009
1. In stabilirea celor 12 luni de cotizare la somaj se vor lua lunile lucrate dupa revenirea din CCC si se vor completa (pana la numarul de 12) cu lunile lucrate inainte de intrarea CCC.
2. CCC nu este un concediu medical (!?).
da stiu asta.
intrebam daca exista posibilitatea ca desi am benediciat de cic, deci am avut 12 luni lucrate inainte sa nu pot beneficia de somaj deoarece in cele 12 luni dinainte de cic am avut concedii medicale, concediu pre/post natal ....
multumesc frumos.
1. Ati inteles bine din Legea 76/2002:
Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
(1.1) La stabilirea perioadei de 24 de luni, prevăzută la alin. (1) lit. a), nu se iau în calcul:
a) perioada de suspendare a raporturilor de muncă sau de serviciu, cu excepţia perioadei de incapacitate temporară de muncă, dacă aceasta nu depăşeşte 30 de zile;

2. Concediile medicale s-ar putea sa fie impartite pe cate doua luni, nu intr-o singura luna. Mergeti cu toate datele la AJOFM sa le vada ei si apoi luati o hotarare.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate contesta decizia ajofm de refuzare a dosarului de somaj? marinelaramona marinelaramona Ce ma sfatuiti sa fac in situatia in care am fost anuntata ca dosarul meu de somaj(care a fost deja inregistrat) a intampinat dificultati la plata si nu se va ... (vezi toată discuția)
Insarcinata, cu statut de somer Andrea1975 Andrea1975 Sunt somera pana in luna ianuarie 2011. Acum sunt insarcinata in luna a doua. Doctorul mi-a pus diagnostic cod 15 - Risc maternal, trebuie sa stau la pat cel ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si somaj Casssandra Casssandra M-am intors la lucru inainte de a se finaliza concediul de crestere a copilului.Din pacate la firma sint probleme si seful meu nu ma mai poate plati.Nu stiu ... (vezi toată discuția)