avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil si somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil si somaj

M-am intors la lucru inainte de a se finaliza concediul de crestere a copilului.Din pacate la firma sint probleme si seful meu nu ma mai poate plati.Nu stiu daca se paote sa fiu data in somaj...Legea nu ma protejeaza cumva?Parca stiam ca 6 luni nu ma poate da in somaj dar nu stiu daca e adevarat....Pe de alta parte nu stiu daca am dreptul la somaj avand in vedere ca nu am lucrat decat 2 luni de cand m-am intors,iar inainte de a intra in maternitate am avut 6 luni concediu medical...Am inteles ca trebuie un stagiu de cotizare de 12 luni pentru somaj....
Cel mai recent răspuns: Casssandra , utilizator 13:04, 10 Iulie 2010
Va poate concedia astfel incat sa beneficiati de somaj .. termenul de 6 luni se refera la interdictia de a va concedia pentru necorespundere profesionala.
Pentru somaj trebuie sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.

Pentru persoanele care au avut raporturile de munca suspendate, cu exceptia suspendarii pentru incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile, stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizata inainte de suspendare cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii.
Prin urmare, daca ati fost in CCC stagiul dvs actual (2 luni) se va cumula cu cel dinainte de intrarea in CCC.
Da,dar inainte de ccc,am avut 6 luni de medical....Asa ce se intampla?
Colegul meu, @freeelis, v-a spus, mai sus, ca se vor lua in calculul celor 12 luni lunile de dinainte de suspendarea CIM pentru incapacitate temporara de munca (concediu medical).
Da,multumesc,am citit si eu.Insa spune"incapacitate de munca,daca aceasta nu depaseste 30de zile...."Ori eu am avut 180 zile medical....
1. Daca perioada de concediu medical este mai mica de 30 de zile se ia in calculul celor 12 luni.
2. Daca ea mai mare de 30 de zile se iau in calcul lunile de dinainte de acest concediu medical.

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza adeverinta de somaj de catre angajator la o persoana revenita dein ccc? catalinion84 catalinion84 Buna seara In cazul in care se intra in somaj dupa concediu crestere copil, se iau in calcul si lunile din concediul prenatal si postnatal in adeverinta ... (vezi toată discuția)
Somaj dorcea alina dorcea alina buna seara.am si eu o rugaminte si anume sa ma lamuriti intr-o problema daca puteti.am fost in cresterea copilului si dupa ce am terminat concediul de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Intrebare ana isa ana isa exista posibilitatea ca, daca am beneficiat de indemniz. de crestere a copilului (deci am avut 12 luni lucrate inaintea nasterii) sa NU pot beneficia de ... (vezi toată discuția)