avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se calculeaza adeverinta de somaj de catre ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se calculeaza adeverinta de somaj de catre angajator la o persoana revenita dein CCC?

Buna seara

In cazul in care se intra in somaj dupa concediu crestere copil, se iau in calcul si lunile din concediul prenatal si postnatal in adeverinta completata de angajator? Atunci s-a platit somajul? Sau se iau in calcul 12 luni dinainte de intrarea in concediu prenatal?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:05, 23 Decembrie 2010
Pentru persoanele care au avut raporturile de munca sau de serviciu suspendate, cu exceptia suspendarii pentru incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile, stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizata inainte de suspendare cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii.
1. In cazul dvs. cele 12 luni din adeverinta pentru somaj sunt formate din lunile lucrate dupa CCC si apoi, in completare, pana la 12, se iau lunile lucrate inainte de CCC.
2. In cele 12 luni intra si concediul de maternitate (sarcina si lauzie).
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil si somaj Casssandra Casssandra M-am intors la lucru inainte de a se finaliza concediul de crestere a copilului.Din pacate la firma sint probleme si seful meu nu ma mai poate plati.Nu stiu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de venituri pentru somaj ralucaene ralucaene buna ziua. Ma numesc Raluca si intampin o problema.. pana la data de 28 ian 2015 am beneficiat de indemnizatie crestere copil pe durata de 2 ani. ulterior am ... (vezi toată discuția)
Somaj mirelaea mirelaea buna ziua.intrebarea maea este: dupa ce am terminat concediul pt cresterea copilului pina la 2 ani am reinceput lucrul la aceeasi firma dar dupa 4 luni firma ... (vezi toată discuția)