avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

buna seara.am si eu o rugaminte si anume sa ma lamuriti intr-o problema daca puteti.am fost in cresterea copilului si dupa ce am terminat concediul de 2 ani m-am intors la firma ,am lucrat 6 luni de zile dupa care mi s-a desfacut contractul cu art 65.vreau sa stiu si eu daca pot beneficia de somaj.ultima mea zi de lucru a fost pe 15 dec ,de la acea data se socotesc 12 luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 22 Decembrie 2009
Da, beneficiati de somaj numai daca aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
Pentru persoanele care au avut raporturile de munca sau de serviciu suspendate, cu exceptia suspendarii pentru incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile, stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizata inainte de suspendare cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii.

In speta, trebuie sa mai aveti un stagiu minim de cotizare de cel putin 6 luni inainte de intrarea in CIC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil si somaj Casssandra Casssandra M-am intors la lucru inainte de a se finaliza concediul de crestere a copilului.Din pacate la firma sint probleme si seful meu nu ma mai poate plati.Nu stiu ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru mamica iesita din ingrijire 2 copii luizaiza2000 luizaiza2000 buna ziua in sept 2004 am nascut si am beneficiat de indemnizatia ingrijire copil.anterior acestei date am avut un stagiu de cotizatie la somaj de 10 luni.in ... (vezi toată discuția)
Drept de somaj tantrixuti tantrixuti Buna seara. As vrea sa intreb daca cumnata mea, poate beneficia de somaj ? Firma la care lucreaza sa declarat falimentara. Inainte de angajare a fost ... (vezi toată discuția)