avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj pentru mamica iesita din ingrijire 2 copii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj pentru mamica iesita din ingrijire 2 copii

buna ziua
in sept 2004 am nascut si am beneficiat de indemnizatia ingrijire copil.anterior acestei date am avut un stagiu de cotizatie la somaj de 10 luni.in sept 2006 dupa ce am terminat ingrijire copil, m-am angajat (, insarcinata fiind cu al doilea copil )pana in ian. 2007 cand am intrat din nou in ingrijire copil pana in martie 2009, cand se termina perioada de ingrijire copil, acesta avand 2 ani. Intrebarea este: pot beneficia de somaj in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 27 Februarie 2009
Pentru a beneficia de somaj trebuie sa avetiun stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
Pentru persoanele care au avut raporturile de munca sau de serviciu suspendate, cu exceptia suspendarii pentru incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile, stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizata inainte de suspendare cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dorcea alina dorcea alina buna seara.am si eu o rugaminte si anume sa ma lamuriti intr-o problema daca puteti.am fost in cresterea copilului si dupa ce am terminat concediul de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatia de crestere a copilului ella03 ella03 Tocmai mi s-a incheiat concediul de crestere al copilui si as dori sa stiu daca pot intra in somaj in conditiile in care am fost in somaj si in cele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Cresterea copilului Anca1011 Anca1011 Un angajat care a fost in concediul pentru cresterea copilului poate beneficia la incheierea concediului de somaj? (vezi toată discuția)