avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cresterea copilului

Un angajat care a fost in concediul pentru cresterea copilului poate beneficia la incheierea concediului de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:21, 27 Iulie 2012
Daca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru acordarea somajului , atunci va beneficia de somaj dupa terminarea CCC.

Stagiul de cotizare va fi constituit din stagiu de cotizare realizat inainte de intrarea in CCC + stagiu de cotizare realizat dupa terminarea CCC.

Cand a intrat in CCC?
a intrat in ccc pe data de 18.08.2010!
multumesc
Da, dar la stabilirea indemnizatiei nu se ia in calcul perioada in care contracul a fost suspendat pe perioada concediului de ingrijire, numai la incapacitate temporara de munca suportata de unitate.Calculul se face in baza stagiului de cotizare de 12 luni din ultimele 24 luni anterioare intrarii in concediu de ingrijire copil.
Art.35 din Legea nr.76/2002:
(1) Pentru persoanele care au avut raporturile de muncă sau de serviciu suspendate, cu excepţia perioadei de incapacitate temporară de muncă în care plata indemnizaţiei se suportă de unitate, conform legii, stagiul minim de cotizare se realizează prin cumularea perioadei de asigurare realizate înainte de suspendare cu perioada de asigurare realizată după reluarea activităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizatie de somaj? iblandu iblandu Buna ziua din luna iulie 2010 am terminat concediul pentru cresterea copilului, de atunci am contract individual de munca de la 8ore/zi scazut la 4ore/zi, ma ... (vezi toată discuția)
Somaj din concediu crestere copil pacepa_2001 pacepa_2001 Buna ziua Persoanele care se reintorc la munca din concediu crestere copil (pentru o perioada de o luna, sa zicem), pot beneficia de somaj (pe baza cotizatiei ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de venituri pentru somaj ralucaene ralucaene buna ziua. Ma numesc Raluca si intampin o problema.. pana la data de 28 ian 2015 am beneficiat de indemnizatie crestere copil pe durata de 2 ani. ulterior am ... (vezi toată discuția)