Societate comerciala aflata in lichidare judiciara ( nu este in insolventa ) , vinde prin lichidator, teren pe care se afla constructii ( vechi, degradate) , situat in intravilan.
In cazul vanzarii catre persoana fizica se datoreaza TVA? Dar in cazul vanzarii catre o societate comerciala se aplica principiul taxarii inverse? Multumesc
Multumesc mult , dar avand in vedere ca in aprilie 2009 la solicitarea finantelor publice a fost numit un lichidator pentru o mica datorie , acum achitata , cine poate convoca acum AGA , administratorul societatii a pierdut acest drept odata cu numirea lichidatorului ? In ce conditii si de cine poate fi facuta revocarea lichidatorului si apoi urmati pasii de dizolvare voluntara ?
O societate pe actiuni care nu si-a majorat capitalul social in 2007/2008 si de atunci nu mai functioneaza, nu are datorii, poate fi dizolvata/lichidata in mod voluntar? Care sunt pasii? Multumesc
Multumesc mult. Cm este in continuare fara intrerupere pe acelasi diagnostic iar in baza de calcul pentru luna ianuarie s-a luat perioada iulie-decembrie 2011 , apoi pentru luna februarie si in continuare pana in iunie s-a luat perioada august 2011- ianuarie 2012 .
Multumesc mult, abia azi am reusit sa ajung la internet pentru a va multumi .
De fapt accidentul rutier ce m- a adus in cm a avut loc pe 9 ianuarie, de atunci sunt in concediu in continuare. In acest caz va rog sa-mi spuneti daca avand 5 zile lucrate in luna ianuarie 2012, in baza de calcul intra si salariul din luna ianuarie ,sau perioada iulie 2011-decembrie 2011? Multumesc
Multumesc mult, sunt cu OG 10/2007 anexa VI/20 in fata , se numeste indemnizatie de conducere in procente din salariul de baza de15%, nu spor ..
Oricum va multumesc
Multumesc mult, totusi:
- Conform art 45/3 Structurile de specialitate constituite in cadrul consiliilor judetene analizeaza si avizeaza cererile depuse pentru emiterea certificatelor de urbanism si documentatiile pentru emiterea autorizatiilor de construire din competenta de emitere a primarilor comunelor care nu au constituite inca structuri de specialitate, in conditiile prevederilor alin. (1) si (2), precum si ale art. 4 alin. (1) lit. e), la cererea acestora.
Nu exista HCL , dar nici nu se apeleaza la consiliul judetean si toate atributiile principale si specifice structurii de specialitate din Ordinul 839/09 sunt indeplinite de o persoana cu studii superioare in domeniul constructiilor( postul a fost ocupat prin concurs inainte de aparitia acestor reglementari)
- Nu apare in legislatie termenul de " indemnizatie de urbanism" , aceasta este clar specificata inca din OG 92/2004 ca indemnizatie de conducere
In decembrie 2009 ocupam functia de consilier superior /2 cu vechime>25 ani si primeam indemnizatie de conducere de 15% din salariul de baza .
Tinand cont de primirea indemnizatiei de conducere pentru sef birou conf. L 50 /91 actualizata si republicata in 14/02/2009 ,art. 45 (5) care prevede:
Functia de arhitect sef , prevazuta la aliniatul 1 , se inscrie in nomenclatorul functiilor de conducere din cadrul aparatului propriu al consiliilor judetene si locale si se echivaleaza dupa cum urmeaza:
(c) sef birou , pentru persoanele cu responsabilitate in domeniul amenajarii teritoriului , urbanismului si al autorizarii executarii lucrarilor de constructii din cadrul primariilor de comuna, reformulez intrebarea:
Reincadrarea conf. L 330 anexa III/3 nu este in continuare functie publica de conducere / sef birou?
Consider ca :
- art. 1 din dispozitie, privind reincadrarea este incorect
- art .2 privind salarizarea este corect ,salarul de baza cuprinzand sporul de vechime si indemnizatia de conducere de 15%conform lunii decembrie 2009 ( dar gresit specificata in dispozitie ca indemnizatie de urbanism )
Dispozitia de incadrare am primit-o personal pe data de 09-03-2010 , desi este antedatata 26/02/2010 si are urmatoarele art.:
Incepand cu luna ianuarie 2010, se reincadreaza doamna C I , in functia publica de consilier, grad profesional superior, treapta 2 de salarizare, gradatia corespunzatoare transelor de vechime 5 - Anexa HI/3 la Legea 330/2009. '
Art.2 Salariul de baza al persoanei mentionate la art.1 este de 2063 lei din care :
- 413 lei spor vechime;
- 215 lei sume cu caracter tranzitoriu - indemnizitie urbanism.
Art.3 Impotriva prezentei dispozitii se poate face contestatie in conformitate cu prevederile art. 34 din Legea 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fondurile publice.
In luna decembrie asa cum am precizat am beneficiat de indemnizatie de conducere ( nu de urbanism cum este precizat in dispozitie) si intrebarea este daca se tine cont de prevederile legii 50/91 si ordinului 839/2009 , incadrarea nu ar fi trebuit sa fie conf. anexei III/3 la functii publice de conducere , sef birou?