avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate corelia

Activitate corelia

Societate comerciala aflata in lichidare judiciara ( nu este in insolventa ) , vinde prin lichidator, teren pe care se afla constructii ( vechi, degradate) , situat in intravilan.
In cazul vanzarii catre persoana fizica se datoreaza TVA? Dar in cazul vanzarii catre o societate comerciala se aplica principiul taxarii inverse? Multumesc
Răspuns la discuția Dizolvare / lichidare SA
Multumesc mult , dar avand in vedere ca in aprilie 2009 la solicitarea finantelor publice a fost numit un lichidator pentru o mica datorie , acum achitata , cine poate convoca acum AGA , administratorul societatii a pierdut acest drept odata cu numirea lichidatorului ? In ce conditii si de cine poate fi facuta revocarea lichidatorului si apoi urmati pasii de dizolvare voluntara ?
O societate pe actiuni care nu si-a majorat capitalul social in 2007/2008 si de atunci nu mai functioneaza, nu are datorii, poate fi dizolvata/lichidata in mod voluntar? Care sunt pasii? Multumesc
Răspuns la discuția Concediu medical
Multumesc mult. Cm este in continuare fara intrerupere pe acelasi diagnostic iar in baza de calcul pentru luna ianuarie s-a luat perioada iulie-decembrie 2011 , apoi pentru luna februarie si in continuare pana in iunie s-a luat perioada august 2011- ianuarie 2012 .
Răspuns la discuția Concediu medical
Multumesc mult, abia azi am reusit sa ajung la internet pentru a va multumi .
De fapt accidentul rutier ce m- a adus in cm a avut loc pe 9 ianuarie, de atunci sunt in concediu in continuare. In acest caz va rog sa-mi spuneti daca avand 5 zile lucrate in luna ianuarie 2012, in baza de calcul intra si salariul din luna ianuarie ,sau perioada iulie 2011-decembrie 2011? Multumesc
Cum se reflecta marirea de salariu de 8% din luna iunie 2012 la un bugetar aflat in concediu medical 75% din luna februarie?
Răspuns la discuția Rencadrare conform Legii 330/2009
Multumesc mult, sunt cu OG 10/2007 anexa VI/20 in fata , se numeste indemnizatie de conducere in procente din salariul de baza de15%, nu spor ..
Oricum va multumesc
Răspuns la discuția Rencadrare conform Legii 330/2009
Multumesc mult, totusi:
- Conform art 45/3 Structurile de specialitate constituite in cadrul consiliilor judetene analizeaza si avizeaza cererile depuse pentru emiterea certificatelor de urbanism si documentatiile pentru emiterea autorizatiilor de construire din competenta de emitere a primarilor comunelor care nu au constituite inca structuri de specialitate, in conditiile prevederilor alin. (1) si (2), precum si ale art. 4 alin. (1) lit. e), la cererea acestora.
Nu exista HCL , dar nici nu se apeleaza la consiliul judetean si toate atributiile principale si specifice structurii de specialitate din Ordinul 839/09 sunt indeplinite de o persoana cu studii superioare in domeniul constructiilor( postul a fost ocupat prin concurs inainte de aparitia acestor reglementari)
- Nu apare in legislatie termenul de " indemnizatie de urbanism" , aceasta este clar specificata inca din OG 92/2004 ca indemnizatie de conducere
Răspuns la discuția Rencadrare conform Legii 330/2009
In decembrie 2009 ocupam functia de consilier superior /2 cu vechime>25 ani si primeam indemnizatie de conducere de 15% din salariul de baza .
Tinand cont de primirea indemnizatiei de conducere pentru sef birou conf. L 50 /91 actualizata si republicata in 14/02/2009 ,art. 45 (5) care prevede:
Functia de arhitect sef , prevazuta la aliniatul 1 , se inscrie in nomenclatorul functiilor de conducere din cadrul aparatului propriu al consiliilor judetene si locale si se echivaleaza dupa cum urmeaza:
(c) sef birou , pentru persoanele cu responsabilitate in domeniul amenajarii teritoriului , urbanismului si al autorizarii executarii lucrarilor de constructii din cadrul primariilor de comuna, reformulez intrebarea:
Reincadrarea conf. L 330 anexa III/3 nu este in continuare functie publica de conducere / sef birou?
Consider ca :
- art. 1 din dispozitie, privind reincadrarea este incorect
- art .2 privind salarizarea este corect ,salarul de baza cuprinzand sporul de vechime si indemnizatia de conducere de 15%conform lunii decembrie 2009 ( dar gresit specificata in dispozitie ca indemnizatie de urbanism )
Răspuns la discuția Rencadrare conform Legii 330/2009
Multumesc pentru raspuns

Dispozitia de incadrare am primit-o personal pe data de 09-03-2010 , desi este antedatata 26/02/2010 si are urmatoarele art.:
Incepand cu luna ianuarie 2010, se reincadreaza doamna C I , in functia publica de consilier, grad profesional superior, treapta 2 de salarizare, gradatia corespunzatoare transelor de vechime 5 - Anexa HI/3 la Legea 330/2009. '
Art.2 Salariul de baza al persoanei mentionate la art.1 este de 2063 lei din care :
- 413 lei spor vechime;
- 215 lei sume cu caracter tranzitoriu - indemnizitie urbanism.
Art.3 Impotriva prezentei dispozitii se poate face contestatie in conformitate cu prevederile art. 34 din Legea 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fondurile publice.

In luna decembrie asa cum am precizat am beneficiat de indemnizatie de conducere ( nu de urbanism cum este precizat in dispozitie) si intrebarea este daca se tine cont de prevederile legii 50/91 si ordinului 839/2009 , incadrarea nu ar fi trebuit sa fie conf. anexei III/3 la functii publice de conducere , sef birou?