avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la vanzare teren cu constructii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la vanzare teren cu constructii

Societate comerciala aflata in lichidare judiciara ( nu este in insolventa ) , vinde prin lichidator, teren pe care se afla constructii ( vechi, degradate) , situat in intravilan.
In cazul vanzarii catre persoana fizica se datoreaza TVA? Dar in cazul vanzarii catre o societate comerciala se aplica principiul taxarii inverse? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 14:29, 7 Decembrie 2013
Buna ziua,

Se datoreaza TVA oricum, daca terenul care se vinde este construibil, aspect rezultat din certificatul de urbanism emis de autoritatile locale(Normele art.141, alineatul 2, litera f din CF).
Taxarea inversa la vanzarea de imobile si terenuri nu se mai aplica de la inceputul anului 2008, iar pentru livrarile de bunuri efectuate de societati aflate in insolventa de la inceputul anului 2010.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna dimineata! Societatea doreste sa vanda un teren dobandit de la o persoana fizica in anul 2008. Cum facturam avand in vedere ca in certificatul de ... (vezi toată discuția)
Executare silita cu tva maris331 maris331 daca un teren intravilan agricol este scos la executare silita cu TVA (cel care este executat este firma)si adjudecat se poate ataca licitatia, viciu de ... (vezi toată discuția)
Regim tva vanzare teren -societate in insolventa eurolight eurolight Buna seara, [i]Potrivit modificarilor Codului fiscal, se mai percepe TVA la vanzarile de terenuri prin licitatie publica, apartinand societatilor aflate in ... (vezi toată discuția)