avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Regim TVA vanzare TEREN -societate in insolventa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Regim TVA vanzare TEREN -societate in insolventa

Buna seara,

Potrivit modificarilor Codului fiscal, se mai percepe TVA la vanzarile de terenuri prin licitatie publica, apartinand societatilor aflate in insolventa?

Este vorba despre o societate aflata in insolventa de mai bine de un an.
La vanzarea unui teren, in urma unei licitatii publice se mai percepe TVA? Pe acest teren se afla o constructie... Acestea au numere cadastrale diferite.
Se aplica prevedirele Codului Fiscal art. 141 al.2 litera f, ca operatiunile de acest gen sunt scutite de TVA ..?

Asteptam cu interes raspunsul dumneavoastra.
Multumim anticipat,

Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 09:30, 11 August 2014
terenul este construibil sau nu? verificati in certificatul de urbanism.

articolul 141 al. 2 lit. f se aplica si societatilor aflate in insolventa. am avut un caz de licitatie recent dar era licitatia organizata de un executor si chiar am primit un raspuns de la finante referitor la aceasta. in cazul meu trebuiau studiate foarte bine normele de la art 155 al. 18 in care se arata cum trebuie facuta factura de executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cu tva maris331 maris331 daca un teren intravilan agricol este scos la executare silita cu TVA (cel care este executat este firma)si adjudecat se poate ataca licitatia, viciu de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cata8 cata8 Buna ziua, Am si eu o intrebare: o societate platitoare de tva vinde un teren alte societati platitoare de tva. Operatiunea este purtatoare de tva ? va ... (vezi toată discuția)
Tva la vanzare teren cu constructii corelia corelia Societate comerciala aflata in lichidare judiciara ( nu este in insolventa ) , vinde prin lichidator, teren pe care se afla constructii ( vechi, degradate) , ... (vezi toată discuția)