avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate sanda nicolaescu

Activitate sanda nicolaescu

Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi spuneti daca as putea sa ma inregistrez ca PFA avand in vedere ca sunt pensionata anticipat.
Se pot cumula: pensia anticipata cu venioturile obtinute ca PFA?

Cu multumiri,
Sanda Nicolaescu
Buna ziua,

La contractul de vanzare-cumparare incheiat intre fiu si parinti in anul 2000 in care nu s-a prevazut uzu fruct viager pentru parinti, se mai poate reveni acum, sa se faca un act aditional cu aceasta clauza?
Fiul era casatorit la momentul respectiv, acum este divortat si se face partajul.
Cu ocazia partajului (proces in curs) tatal/fiul (mama a decedat in iulie in acest an) si-au dat seama ca nu s-a inscris in contract uzu fruct.
Se poate face ceva ?

Va multumesc anticipat,
Sanda Nicolaescu
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie :

Matusa mea a decedat in iulie 2011.
Au ramas ca succesori : sotul si 2 copii.
Unul dintre copii (care la randul sau are un copil major) si sotul supravietuitor au renuntat la drepturile ce li se cuveneau din succesiune.
Notarul a solicitat si nepotului renuntarea la drepturile care-i reveneau tatalui din succesiune.
Este legal? Nepotul are dreptul la mostenire daca tatal lui renunta?

Cu multumiri,
Sanda Nicolaescu
Buna ziua,

Daca prin proces in aprilie 2010 s-a obtinut plata indemnizatiei si pentru cel de al 2 lea copil (gemeni), dar suma alocata de catre instanta a fost de 600 lei/luna pentru perioada mai 2008-iunie 2009
(probabil s-a avut in vedere ca prin lg.din iunie 2009 s-a prevazut plata indemnizatie pt. al doilea copil de 600 lei) ,
iar pentru primul copil am primit in perioada ianuarie -iunie 2009 85% (asa am optat in 2009 ) din media veniturilor pe 12 luni, acum pot sa solicit recalcularea avand in vedere ca in aceasta decizie pt.perioada de mai sus se precizeaza ca indemnizatia este in cuantum de 600,optional 85% din venituri?
Ce pot face?
PS Sunt 2 fetite gemene nascute la 04.03.2008Cu multumiri,
Sanda Nicolaescu

Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi comunicati daca firma CFR TRANSAUTO , conform contractului incheiat cu primaria sectorului 1 are dreptul sa ridice masinile care sunt "parcate ilegal" de pe o strada care este in administrarea primariei capitalei, la solicitarea politiei rutiere. Este vorba de str. Brezoianu, portiunea cuprinsa intre Regina Elisabeta si Poiana Narciselor , precum si Ion Campineanu intre W. Maracineanu si Stirbei Voda (circula mijloace de transport in comun)

ESTE POSIBIL SA TI SE RIDICE MASINA ATATA TIMP CAT NU EXISTA SEMNUL DE RIDICARE AUTO?

CU MULTUMIRI,
SANDA NICOLAESCU

este legal sa ti se ridice masina daca ai parcat in raza de actiune a indicatorului oprire interzisa, dar nu exista semn de ridicare a masinii?