avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate camelia caprila

Activitate camelia caprila

Discuție intrebare
Vreau sa-mi schimb numele de utilizator. Cum procedez?
Răspuns la discuția detasare din privat in public ?
OK !! am inteles. Ma bucur ca existati.Multumesc mult de tot! O zi buna!
Scuzati-ma,ce intelegeti prin "cazuri rare"? Sa inteleg ca stiti asemenea situatie? Si daca da, cum se procedeaza? Oricum,documentele ar ajunge la ITM dar parca totusi.....nu as vrea sa plec la un drum "legal" care poate fii contestat. Sunt insistenta dar stiti si dvs. ca poate oricine sa conteste daca ar fii o cat de mica ilegalitate si........un serviciu se gaseste f. greu.Vreau sa am siguranta ca totul este legal.De aceea dati-mi legea,hotararea,ordonanta care da voie sa se faca aceasta detasare de la o firma privata [cu obiect de activitate....oricare] la o institutie de stat[orice fel:primarie,deconcentrate,ministere,guvern s. a. m. d.] Offffff !!!!!! Multumesc!!!!!!!
Multumesc mult pt. raspunsuri. Intr-adevar,art. 45 CM nu specifica privat-public. Nici in art 45-46 din Contractul Colectiv de Munca,nici art9-12 anexa HGnr.1861/2006,nu vad nimic legat de detasari din privat in public.Nici eu nu am intalnit si nu am auzit de detasare din privat in public. Din public in public,da,se poate.Totusi , ma gandesc ca poate nu sunt eu documentata suficient. De aceea va rog sa-mi dati un raspuns categoric,DA sau Nu. Si am inteles,nu va mai deranjez cu aceasta problema. Multumesc mult!
Daca lucrezi ca jurist intr-o firma privata poti fii detasat intr-o institutie de stat? Codul muncii nu specifica.Conform carei legi se poate sau nu se poate? Multumesc !
Ma bucur ca exista acest forum. Multumesc mult echipei si colaboratorilor.Sarbatori fericite!
Multumesc ! Am primit de la dvs. informatiile utile dar tot nu inteleg ce trebuie facut acum daca a trecut deja un an de cand am iesit la pensie si si lucrez. Cine se face vinovat[daca exista vreo vina] de faptul ca eu lucrez in continuare pe acelasi post si iau si pensie? Dau bani inapoi,Am incalcat vreo lege lucrand sau poate a incalcat-o angajatorul? Cum se poate rezolva problema?
Poate nu m-am facut inteleasa.Deci,dati-mi voie sa incerc sa mai explic odata. Fiind angajata in sistemul bugetar,am iesit la pensie dar lucrez in continuare pe acelasi post,cu acelasi salariu[900 lei] si iau si pensie[800 lei].Acum mi se spune ca gata,trebuie sa stau la pensie. Nu-i nici-o problema,raman la pensie,dar mi s-a spus ca s-ar putea sa dau banii inapoi[pensia sau salariul] Pe mine ma intereseaza in baza carei legi am stat eu in continuare la serviciu[daca a fost legal], in baza carei legi trebuie sa plec,cu ce articol din codul muncii imi face incetarea contractului si daca sunt pasibila de a da vre-un ban inapoi. Va rog mult sa-mi raspundeti urgent ca pr 01 aprilie ar trebui sa incetez activitatea si vreau sa stiu si eu daca se procedeaza corect. Multumesc![intrebarea este pusa de mine ,in contul meu dar este vb. de o colega de a mea]Multumesc!
Lucrez in cadrul unei directii a primariei. In aprilie2009 am iesit la pensie dar lucrez in continuare si iau si salariu. Acum mi s-a spus ca trebuie sa incetez activitatea dar ca s-ar putea sa trebuiasca sa dau banii inapoi.Nu stiu care bani :de pensie...salariul.....Mentinez ca am salariu cam de 900 lei. V-as ruga sa-mi spuneti in baza la ce lege am fost lasata sa lucrez in continuare si daca am fost lasata am eu vre-o vina de trebuie sa dau banii inapoi? Va rog daca se poate un raspuns urgent
Răspuns la discuția angajare inspector asistent
In cadrul Primariei,exista Directia Administratiei Domeniului Public si Privat.Ei bine,in cadrul acestei directii in statul de functii,la functia mea,era: inspector I A sef serviciu [de exemplu],si era prevazut si cu studii medii si cu studii superioare.Eu aveam atunci doar studii medii.Specific ca nu aveam statut de functionar public ci de contractual.
O zi buna!