Buna ziua!
Am lucrat ca inspector si apoi ca sef serviciu ca 4 ani in cadrul unor Directii din cadrul Primariei.In aceasta perioada ca si studii am avut liceul.Acum,sunt licentiata in drept si vreau sa particip la un concurs organizat de o Primarie pe post de inspector asistent.Lg. 188/1999,art.57-[5]lit.a,spune ca trebuie sa ai"un an in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice". Exista totusi o cale sa ma pot incadra in conditiile de participare la acest concurs?Si care este aceea?
Va multumesc!
Din pacate, nu exista: legea 188/1999 si HG 611/2008 spun ca vechimea minima in specialitatea studiilor (nu in munca) este de 1 an pentru o functia publica in grad profesional asistent. Asa ca, atata vreme cat dvs. nu ati desfasurat activitate ca fiind angajat pe un post care presupunea studii superioare, minim un an de zile, nu puteti participa la acel concurs.
Ce post de inspector era acela unde ati lucrat? Pentru functia de inspector parca trebuiau ceva mai multe studii decat liceul... Poate era post de referent, doar asa e posibil.
In cadrul Primariei,exista Directia Administratiei Domeniului Public si Privat.Ei bine,in cadrul acestei directii in statul de functii,la functia mea,era: inspector I A sef serviciu [de exemplu],si era prevazut si cu studii medii si cu studii superioare.Eu aveam atunci doar studii medii.Specific ca nu aveam statut de functionar public ci de contractual.
O zi buna!
Criterii concurs
girl mara
Întrucât criteriile stabilite in anuntul privind scoaterea la concurs a unui post de secretar oras , publicate pe saitul anfp-ului nu conţine şi faptul ... (vezi toată discuția)