avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovarea in functie publica de conducere?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovarea in functie publica de conducere?

Buna. As dori o lamurire daca se poate: pentru promovarea in functie publica de conducere, de ex. sef serviciu: o persoana care indeplineste fct. de Inspector de 3 ani jumate in cadrul aceluiasi serviciu pt. care functia de sef serviciu este vacanta, studiile superioare fiind in specialitate, absolvent al masteratului in Administratia Publica, nu a avut abateri disciplinare poate promova in functia de sef serviciu? trebuie sa indeplineasca si conditia de minim doi ani vechime in functie de conducere? Cand se poate realiza promovarea? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:09, 20 Ianuarie 2010
Nu se poate promova pe functii publice de conducere! (intrebati ANFP-ul). Ocuparea lor se face doar prin examen/concurs, organizat conform legislatiei in vigoare, iar cei 2 ani vechime, ceruti pentru functia publica de sef serviciu, se refera la vechimea in specialitatea studiilor, nu vechime in munca. Deocamdata, este suspendata prevederea legii 188/1999 care cererea si master pentru functiile publice de conducere...
Pentru edificare, va recomand calduros legea 188/1999 si HG 611/2008 (normele privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici)
Art. 66 din L 188/1999
Pentru a participa la concursul de promovare într-o funcţie publică de conducere, funcţionarii publici trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a)să fie absolvenţi de masterat sau de studii postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;
b)să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I;
c)să îndeplinească cerinţele specifice prevăzute în fişa postului;
d)să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 57 alin. (6) (2 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere de: şef birou, şef serviciu şi secretar al comunei, precum şi a funcţiilor publice specifice asimilate acestora );
e)să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.
Imi cer scuze daca nu am fost prea clara...ideea era ca promovarea pe functia publica de conducere se face doar prin examen/concurs, nu direct prin dispozitia/ordinul conducatorului institutiei (ca la avansarea in treptele de salarizare):D
HG 611/2008:
SECŢIUNEA a 4-a
Promovarea in functii publice de conducere

Art. 140. - Functionarii publici pot promova intr-o functie publica de conducere vacanta, pe baza de examen sau concurs.
Art. 141. - Concursul sau examenul pentru promovare in functiile publice de conducere se organizeaza cu incadrarea in fondurile bugetare alocate, in conformitate cu competentele stabilite conform legii pentru organizarea concursului de recrutare.
Art. 142. - (1) Componenta comisiei de concurs, respectiv a comisiei de solutionare a contestatiilor se stabileste conform regulilor prevazute prin prezenta hotarare pentru concursul de recrutare.
(2) Prevederile art. 16-72 se aplica in mod corespunzator.
Art. 143. - Dosarul de concurs depus de catre candidati la concursul de promovare in functii publice de conducere va contine in mod obligatoriu:
a) formularul de inscriere prevazut in anexa nr. 3;
b) copia actului de identitate;
c) copiile diplomelor de studii si ale altor acte care atesta efectuarea unor specializari;
d) copie de pe diploma de masterat sau de studii postuniversitare in domeniul administratiei publice, management ori in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice;
e) copia carnetului de munca sau, dupa caz, o adeverinta care sa ateste vechimea in munca si, dupa caz, in specialitatea studiilor necesare ocuparii functiei publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela Poate participa la concursul de ocuparea unui post vacant de secretar comuna o persoana care are studii juridice superioare si peste doi ani vechime in ... (vezi toată discuția)
Criterii concurs girl mara girl mara Întrucât criteriile stabilite in anuntul privind scoaterea la concurs a unui post de secretar oras , publicate pe saitul anfp-ului nu conţine şi faptul ... (vezi toată discuția)
Sunt necesare studiile de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere? duduionescu duduionescu Va rog sa-mi spuneti daca, este nevoie de studii de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere la o institutie publica (e vorba de cazul ... (vezi toată discuția)