avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare din privat in public ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare din privat in public ?

Daca lucrezi ca jurist intr-o firma privata poti fii detasat intr-o institutie de stat? Codul muncii nu specifica.Conform carei legi se poate sau nu se poate? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: camelia caprila , utilizator 12:12, 10 Aprilie 2010
Legea nu distinge in aceasta privinta, vorbind la detsarea la alt angajator, deci este posibil ca sa se solicite o asemenea detasare numai ca salariul estre cel din sectorul privat
Dupa noul cod al muncii, nu mai exista notiunea de detasare.
Se inchide cartea dintr-o parte si se deschide imediat in alta.
In schimb, atentie la ocuparea posturilor bugetare, se urmeaza un regim special, cu concurs pe post, etc.
Art.45 din codul muncii specifica ca detasarea se face de la un angajator la altul, fara a face diferenta intre forma de propietate a angajatorilor.
procmarci a scris:

Dupa noul cod al muncii, nu mai exista notiunea de detasare.
Se inchide cartea dintr-o parte si se deschide imediat in alta.
In schimb, atentie la ocuparea posturilor bugetare, se urmeaza un regim special, cu concurs pe post, etc.


Art.45 din actualul Cod al muncii va contrazice ... exista institutia detasarii reglementata in actualul Cod al muncii ... ceea ce nu mai exista este transferul.
Multumesc mult pt. raspunsuri. Intr-adevar,art. 45 CM nu specifica privat-public. Nici in art 45-46 din Contractul Colectiv de Munca,nici art9-12 anexa HGnr.1861/2006,nu vad nimic legat de detasari din privat in public.Nici eu nu am intalnit si nu am auzit de detasare din privat in public. Din public in public,da,se poate.Totusi , ma gandesc ca poate nu sunt eu documentata suficient. De aceea va rog sa-mi dati un raspuns categoric,DA sau Nu. Si am inteles,nu va mai deranjez cu aceasta problema. Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

2250 lei Rusul Rusul Intentionez sa infiintez un mic srl neplatitor de tva,vanzari.eu ca asociat,daca ma angajez la firma mea pot beneficia de acea subventie de 2250 lei/luna timp ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariul dana manea dana manea Se mai poate cumula pensia cu salariul in sectorul bugetar? (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate platit mamei pentru nasterea unei copil melcsy melcsy contactul colectiv de munca la nivel national prevede la art 51 litera c ca fie ca esti angajat la stat fie in privat ai dreptul la acest banut? a auzit ... (vezi toată discuția)