avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare din privat in public ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare din privat in public ?

Daca lucrezi ca jurist intr-o firma privata poti fii detasat intr-o institutie de stat? Codul muncii nu specifica.Conform carei legi se poate sau nu se poate? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: camelia caprila , utilizator 12:12, 10 Aprilie 2010
Da, este posibil o astfel de detasare ... Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus...:)
Sunt rare cazurile de detasare de la privat la public , dar atata timp cat legea nu interzice este posibil.
Scuzati-ma,ce intelegeti prin "cazuri rare"? Sa inteleg ca stiti asemenea situatie? Si daca da, cum se procedeaza? Oricum,documentele ar ajunge la ITM dar parca totusi.....nu as vrea sa plec la un drum "legal" care poate fii contestat. Sunt insistenta dar stiti si dvs. ca poate oricine sa conteste daca ar fii o cat de mica ilegalitate si........un serviciu se gaseste f. greu.Vreau sa am siguranta ca totul este legal.De aceea dati-mi legea,hotararea,ordonanta care da voie sa se faca aceasta detasare de la o firma privata [cu obiect de activitate....oricare] la o institutie de stat[orice fel:primarie,deconcentrate,ministere,guvern s. a. m. d.] Offffff !!!!!! Multumesc!!!!!!!
Art.45 C.mun. ...se refera la detasare.

Acest tip de detsare de la privat la public , intr-adevar sunt foarte rare, in sensul ca nu se prea intalnesc desi legea nu interzice acest lucru.

Pentru detasare va trebuie acordul institutiei de stat ...

OK !! am inteles. Ma bucur ca existati.Multumesc mult de tot! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate platit mamei pentru nasterea unei copil melcsy melcsy contactul colectiv de munca la nivel national prevede la art 51 litera c ca fie ca esti angajat la stat fie in privat ai dreptul la acest banut? a auzit ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba cim iubisbb iubisbb Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti daca perioada de proba, la incheierea contractului de munca este valabila doar la contractul de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimintare in perioada delegatiei alice27 alice27 Buna seara, Imi puteti spune care ar fi modalitatea de plata a orelor suplimentare in perioada delegatiei? (vezi toată discuția)