categoric.... acum ei ma asteapta luni sa merg sa imi dau demisia dar maine, duminica, o sa il sun pe sefu si am sa ai zic ca nu o sa ma prezint la sediu pentru a-mi da demisia si voi continua sa merg la servici si daca doreste sa ma dea afara pe baza de indisciplina sa o faca...:D... Daca vor face asta le voi cere un exemplar din r.o.i si voi actiona intocmai drepturilor mele... Cineva ma invata ca daca imi cer sa imi dau demisia ,sa imi dau demisia dar sa scriu clar in demisie ca sunt silit sa imi dau demisia de cutare si cutare pe motive neimputabile... si urmeaza sa fac ceilalti pasi pentru sustinerea cauzei mele... itm, mediator, chiar instanta...
eu o sa astept sa ma dea el afara pe baza de indisciplina si atunci voi actiona pe care juridica.... eu nu vreau sa demonstrez ca el este nesimtit ci sa demonstrez ca vrea sa ma dea afara pe motiv de indisciplina, motiv total nesanctionabil clar de regulamentul de ordine interioara si cim desi discutiile avute in particular cu alti colegi in afara orelor de lucru nu sunt interzise in cim-ul meu si nici in regulamentul de ordine interioara.... repet a fost opinia mea exprimata pentru care el vrea sa ma dea afara... eu contest actiunea lui total gresita... ulterior mi-am cerut scuze pentru cele spuse deoarece mi-a adus la cunostiinta ca a luat masuri imediat a doua zi dupa ce a fost instiintat despre colegul problema si ca am fost indus in eroare de tacerea lui, lasan-uma sa cred fals ca nu il intereseaza si astfel mi-am creat o opinie personala despre el... Acesta nu a acceptat scuzele si a zis ca daca incerc ca eu sa il sap pe el sa il dea afara ,o sa aibe el "grija" de noi(eu si colegul meu cu care sunt pe tura). Si iata in ce fel vrea sa aibe "grija" de noi...
inca nu mi-a desfacut contractul de munca dar asta intentioneaza sa faca... asa mi-a zis... pe motiv de "indisciplina"(ca l-am facut nesimtit )....Lucrez de 3 luni si mi-a dat concediu vreo 4 zile ca la urma sa merg luni sa imi dau eu demisia ca nu cumva sa imi desfaca cim-ul pe motiv de "indisciplina"(asa m-au instiintat)
"Chiar daca dispozitiile art. 247 C. muncii nu fac referire la normele de comportament atunci cand definesc abaterea disciplinara, nimic nu se opune ca prin regulamentul intern sa se reglementeze asa ceva"
dar priviti ce spun regulile concrete privind disciplina muncii: Trebuie sa nu pierdem din vedere faptul ca nici o sanctiune disciplinara nu se va putea aplica in mod corect daca nu exista un text expres care sa interzica fapta savarsita de catre salariat si sa o califice ca abatere disciplinara.
Data fiind importanta capitolului dedicat disciplinei muncii din regulamentul intern, este esential sa stim cum anume trebuie redactat acesta. O prima observatie: regulamentul intern va cuprinde reguli concrete de disciplina, adica nu generalitati, nu interdictii vagi, nu prevederi neaplicabile, ci norme adaptate perfect specificului unitatii.
Si plus de asta eram in afara programului de serviciu... discutam cu colegii din calitatea de civil nu de angajat.... depasind orele de lucru sunt civil nu mai sunt in timpul serviciului ca sa pot fi tras la raspundere... si pentru ca l-am facut nesimtit asta poate fi consideratat ca opinie personala... din cate stiu am acest drept la opinie personala....
Va salut...
Am si eu o problema.... Lucrez ca ag. securitate si zilele trecute am fost chemat la sediu firmei pentru a-mi da demisia la cererea sefului.....am refuzat sa imi dau demisia si am fost amenintat ca ma poate da afara pentru indiscipina. cu o saptamana inainte de a fi chemat la sediu am avut o discutie cu niste colegi in afara serviciului(cand s-a facut schimbarea de tura) despre faptul ca colegul meu de tura i-a adus la cunostiinta sefului despre problemele care le avem cu un alt coleg si ca acesta nu a schitat nicio miscare la cele auzite, tacand malc, lasandu-mi impresia ca nu il intereseaza. In acea discutie se pare ca am folosit cuvantul nesimtit la adresa sefului meu (care a tacut malc). Credeti ca poate folosi acest motiv pentru desfacerea contractului de munca pe motiv de indisciplina? consultand codul muncii la categoria indisciplina in serviciu nu ma regasesc in acele paragrafe ca fiind vinovat de comportament neadevat in serviciu deoarece eu iesisem din tura... s chiar si asa daca as fi fost in timpul serviciului nu cred ca ar fi un motiv grav pentru a fi concediat pe baza de indisciplina... Credeti ca daca l-as da in judecata ca m-a dat afara pe motive irelevante as castiga?
mi-a zis cineva ca cei de la consulat abia asteapta sa prinda pe careva sa aiba nevoie de ei,sa ai faca de bani.... pactic te cam fac de bani acolo.... i s-a mai intamplat asta unui prieten undeva in Slovacia, si-a pierdut buletinul si a mers la ambasada si i-au eliberat o adeverinta valabila 30 de zile ca sa poata merge in tara si sa isi faca buletinul ca cica ei nu aveau aparatul necesar si i-au luat 100 de euro pt o amarata de hartie...
e posibil ca sa o intocmeasca acolo la un notar si traducerea sa o faca aici in romania.... sa zicem ca actul original l-ar trimite prin posta sau air-mail si sotia sa o traduca si sa o legalizeze aici in tara?
Va salut,,
M-a rugat o prietena sa ma interesez cum ar putea sa faca rost de o procura pentru a putea pleca cu copii in strainatate dupa sotul ei. Sotul e plecat in Anglia si vrea sa isi cheme sotia si copii acolo... El nu poate pleca de la munca pt a venii in tara sa faca o procura asa ca aici intervine problema... cum sa faca asta de acolo?
Buna ziua,
Am si eu o intrebare... M-a rugat cineva sa ma informez pe internet cu referire la acordarea unei indemniaztii in valoare de 30.000 lei acordata fostilor muncitori din turnatorie cu grad I de periculozitate. As dori sa aflu toate detaliile referitoare la acordarea acestei indemnizatii (conditii,proceduri, demersuri). Tot ce stiu despre aceasta persoana care m-a rugat asta e ca a lucrat 22 ani in acet domeniu cu acest grad de periculozitate.