avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Activitate basileu

Activitate basileu

Buna ziua,
La scurt timp dupa ce, prin instanta, mamei mele i sa retrocedat un teren, dansa a decedat. Terenul retocedat, in timpul instrainarii a fost partial insusit de altcineva,care nu stiu prin ce mijloace a facut si cadastru pe acea portiune. Am inceput procesul de revendicare in 2012 si se judeca de patru ani dupa VCPC. Acum un an partea parata a invocat principiul Unanimitatii, afland de disensiunile dintre mine si tatal meu, care, din rea vointa, nu vrea sa isi dea acordul in privinta revendicarii.
Va intreb , desi procesul a fost deschis inainte de intrarea in vigoarea noului cod de procedura, decizia judecatorului de a admite principiul Unanimitatii invocate ulterior este corecta ? poate fi atacata cumva ? procesul este suspendat pana la rezolvarea problemei. Cat dureaza aceasta suspendare daca tatal meu nu doreste in continuare revandicarea terenului?
Răspuns la discuția Impozit casa nelocuibila
Va multumesc, dar in cazul succesiunii, cui trebuie sa ma adresez concret ?
Răspuns la discuția Impozit casa nelocuibila
Cladirea practic nu are decit peretii si acestia degradati, cred ca nici nu se mai poate numi imobil si stiu ca poate fi scoasa de la impozit, dar nu stiu cum.
Pentru ynocentta.cum sa execut o expertiza tehnica? Si daca exista cineva autorizat, cine crede raportul de expertiza ordonat si platit de mine?
Trebuie sa fac succesiunea unui teren cu o casa, intravilan, in Pitesti. Casa a fost retrocedata, din 1992 pana in 2013 a fost folosita drept circiuma o perioada, apoi abandonata de un patron, care platea chirie la stat, dar a daramat un peret de rezistenta, ca sa faca o sala mai mare pentru local si , a cazut acoperisul in interior. Mama a semnat de primire fara sa stie ,in sfarsit, faptul e consumat.
Idea este ca eu platesc impozit si pe cladire si pe teren, si, de asemeni, la succesiune este taxata si casa . Ce acte doveditoare trebuie sa fac si unde trebuie duse in Pitesti si pentru impozit si pentru succesiune pentru a demonstra ca este nelocuibila, chiar iti e frica sa intri in ea.
Răspuns la discuția pensionar grad l
Buna ziua Doamnă Gabriela Pintea ,
Multumesc pentru răspuns.
Din legea pe care aţi binevoit sa mi-o trimiteţi la art 5 pct. IV
sunt subpunctele
c) membri ai asociaţiei familiale;
d) persoane autorizate să desfăşoare activităţi independente;

Sa inţeleg că pot activa in asociatie familiară
sau persoană independentă?
Buna ziua ,
In calitate de pensionar grd.I am voie sa fiu prsoana fizica?
Pentru ca pot sa satu si sa lucrez pe calculator, traduceri de exemplu si vreau sa existe un fond legal pentru a putea face traduceri si pentru percoane juridice, ca sa pot elibera facturi.